Kong Haakon var ikke Olavs far?

I sin nye kongebok lanserer biograf Tor Bomann-Larsen livlegen Sir Francis Laking som kong Olavs kjødelige far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les om kong Haralds reaksjon i dagens papirutgave.

Det er en av Norgeshistoriens dypeste statshemmeligheter som nå rulles opp i den andre bindet i Tor Bomann-Larsens historie om Haakon og Maud på Cappelen forlag. Dagbladet kan i dag avsløre de sensasjonelle opplysningene som kommer fram i «Folket», som lanseres i Oslo i dag.

Olavs kjødelige far skal ha vært Mauds livlege, Sir Francis Laking - som behandlet henne under et hemmelig sykehusopphold i London i oktober 1902.

Løgner fra hoffet

Dagbladet har lest manuset til «Folket», der det over seks kapitler gjøres rede for hva som egentlig gikk for seg bak kulissene da prinsesse Maud ble gravid i 1902. Det er en dramatisk lesning.

I billedmaterialet finnes også et foto av livlegens sønn Guy Francis Laking som ble født i 1875, og som bærer en skremmende likhet med Norges kong Olav. I boka holdes det åpent for at også faktisk kan være han som kan ha stilt opp som sæd-donator.

Tor Bomann-Larsen baserer sine opplysninger på en rekke kildefunn i europeiske kongehus og statlige arkiver. Selv ønsker han ikke å kommentere boka før utgivelsen i dag. Forfatteren trekker ingen endelige konklusjoner i «Folket». Men han lar rekken av indisier tale for seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer