Kong Haakons skijakke kom til rette

Siktet Oslo-mann (44) hadde betalt på renseri. Der hang jakka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyveriet av kong Haakons skijakke fra Skimuseet i Holmenkollen for drøyt to uker siden er oppklart.

Jakka ble funnet hos et renseri i Oslo i god behold, og nasjonalklenodiet blir levert tilbake til Skimuseet klokka 12 i dag, melder NRK Nitimen.

Generalsekretær Bente Lier i Skiforeningen roser Majorstua politistasjon for svært grundig etterforskning, som førte til at jakka ble funnet.

Politistasjonssjef Arne Solberg på Majorstua opplyser at jakka ble funnet hos et renseri på Oslos østkant i går. Den var ennå ikke renset.

Den 44 år gamle Oslo-mannen som er siktet for tyveriet, skulle vært framstilt for ny varetektsfengsling i dag.

Hadde betalt Det var gjennomgang av transaksjonene på mannens bankkonto som førte til oppklaring.

- Ifølge politiet viste kontoen at mannen hadde betalt hos et renseri. Der hang jakka. Den var ennå ikke renset, sier Lier.

Varslet tyveri 44-åringen ble pågrepet av dagen etter tyveriet, blant annet etter tips om at mannen skulle ha varslet tyveriet av reinskalvjakka fra 1930-årene til bekjente.

 TOMT I OVER TO UKER: 
Direktør ved Skimuseet, Karin Berg, ved siden av monteren som frem til onsdag ettermiddag for to ukernsiden inneholdt kong Haakons skijakke.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.
TOMT I OVER TO UKER: Direktør ved Skimuseet, Karin Berg, ved siden av monteren som frem til onsdag ettermiddag for to ukernsiden inneholdt kong Haakons skijakke. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX. Vis mer

Etter det Dagbladet vet har politiet tydelig fingeravtrykk på glassmonteret der en av veggene ble fjernet og jakka forsvant. Det ble også funnet bilder på mannens mobiltelefon rett utenfor Skimuseet fra det tidspunktet klenodiet ble stjålet.

Mannen har fortalt at han er spesielt interessert i skihistorie og ombyggingen av Holmenkollen fram mot VM, som nå er i gang.

Bok to dager før Men han har hele tiden nektet for å ha noe med tyveriet å gjøre. Han har blant annet forklart at at ikke husker noe fra denne dagen fordi han drakk en flaske brennevin på toppen av antidepressiva den dagen han angivelig skulle ha vært på Skimuseet og jakka forsvant.

To dager før tyveriet fikk det til da lite kjente nasjonalklendoet stor oppmerksomhet da den nye boka til Skimuseets direktør Karin Berg om det spesielle H7-monogrammet i jakka ble presentert i flere aviser, radio og tv.

 FUNNET I DAG: 
Broderiet på innsiden av kong Haakons skijakke som ble stjålet fra Skimuseet i Holmenkollen, ble utført av Sylvia Salvesen mens hun satt i Grini fangeleir i 1942, og ble festet på foret inne i Kongens jakke hvor det forble frem til Kongens død i 1957.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FUNNET I DAG: Broderiet på innsiden av kong Haakons skijakke som ble stjålet fra Skimuseet i Holmenkollen, ble utført av Sylvia Salvesen mens hun satt i Grini fangeleir i 1942, og ble festet på foret inne i Kongens jakke hvor det forble frem til Kongens død i 1957. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer