Kongens nyttårstale:

Kong Harald: - Hvis vi har gode drømmer for hverandre, hvis vi vil hverandre vel - da kan mye magisk skje.

Kong Harald synes også det blir litt uvirkelig å fylle 80 år.

NYTTÅRSTALE: Både kong Harald og dronning Sonja fyller 80 år i 2017. Det er litt uvirkelig, sier kongen i årets nyttårstale. Foto: NTB Scanpix
NYTTÅRSTALE: Både kong Harald og dronning Sonja fyller 80 år i 2017. Det er litt uvirkelig, sier kongen i årets nyttårstale. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyttårsaften er kvelden mange forbinder med festmiddag, raketter (nå uten pinne), startskuddet for nøye gjennomtenkte nyttårsforsett og kanskje et aldri så lite kyss eller en klem på slaget tolv.

Men i 71 år har også Hans Majestet Kongens tale vært en tradisjon, først på radio, så på TV.

Både kong Harald og dronning Sonja fyller 80 år i 2017. Det er litt uvirkelig, sier kongen i årets nyttårstale, skriver NTB.

- Som så mange eldre har erfart før oss, føler man seg jo sjelden så gammel som tallet tilsier. For oss er det litt uvirkelig, sier kongen i talen som tradisjonen tro ble kringkastet på årets siste dag.

2016 har vært et år preget av blant annet harde fronter og krass retorikk på innvandrings- og asylfeltet. I talen legger kong Harald vekt på at mennesker må ville hverandre vel.

I bunnen av saken kan du lese hele talen.

Gode drømmer

- Hvis vi har gode drømmer for hverandre, hvis vi vil hverandre vel - da kan mye magisk skje. Det er godt for oss å bidra til at andre kan ha det bra. Både i nærmiljøet vårt, i Norge og som verdensborgere, sier kongen, som også framholder at kunnskap om kulturell arv bidrar til å gjøre oss helere som mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer