Kong Harald: - Kanskje vi trenger rødstrømper

- Kanskje vi trenger rødstrømper i det neste årtusenet også, sa kong Harald i sin nyttårstale i kveld. Det var kongens 10. nyttårstale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnenes innsats fikk god bred omtale i kongens nyttårstale i kveld. Kongen påpekte at de har satt sitt preg på kultur- og samfunnsliv i på en helt ny måte.

- Mange steder i verden fremstår Norge som et foregangsland når det gjelder frigjøring, sa kongen. Kanskje trenger vi «rødstrømper» også i det neste århundre? Optimisme I sin nyttårstale summerte kongen opp århundret som er gått. - Ved forrige århundreskifte gikk det en bølge av optimisme over Europa, sa kongen. Fjorten år senere kom første verdenskrig. Vi vet hvordan det endte, i et blodbad som kostet millioner av menneskeliv, sa kongen. Verdier Kongen la vekt på betydningen av røtter og identitet. - Den som kjenner seg rotfast, kan lettere føle ansvar for andre, sa kongen. Mange spørsmål melder seg på en kveld som denne. Det dreier seg om de vesentligste verdier i våre liv. Disse spørsmålene må hver og en av oss finne svar på, sa kongen. Flere ben Kongen snakket om den teknologiske utviklingen som har funnet stedet gjennom det siste århundet. - Funnet av olje på den norske delen av Nordsjø-sokkelen har gjort Norge til et av verdens rikeste land. Nå gjelder det å forvalte verdiene på ansvarlig måte, kongen. Les hele talen på:

www.kongehuset.no