Kong Harald bevitnet stående hestekastrering

Unghingsten Hot Mate måtte bøte med «nøttene» foran kongen i anledning Norges veterinærhøgskoles 75-årsjubileum i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Unghingsten Hot Mate måtte bøte med «nøttene» da Norges veterinærhøgskole feiret sitt 75-årsjubileum onsdag.

Celebert besøk Veterinærstudentene hadde celebert besøk av kong Harald da de behandlet traveren og utførte inngrepet. Kongen fikk omvisning ved hesteklinikken og var ivrig tilskuer på flere av behandlingspostene ved skolen.

Og det var Hot Mate de fleste satte sine øyne på da den gjennomgikk en kastrasjon ved klinikken. Den treårige varmblodstraveren ble kastrert stående, som er den enkleste og billigste løsningen.

- Dette er en traver som ikke yter maksimalt. Han trenger et bedre gemytt og derfor blir det bedre om han ikke roter seg borti hoppene i samme grad som tidligere, sa veterinærstudent Ingeborg Ålmo til NTB.

I løpet av et par timer ble Hot Mate Not So Hot blant sine tidligere kvinnelige bekjentskaper.

Mottok fotografi Kong Harald ble spurt om sine inntrykk etter omvisningen og var klar på en ting.

- Ja, det er sånn livet er, sa han.

Kongen hilste på tidligere rektorer ved skolen og mottok et fotografi av «gamle» Skaugum i tillegg til Norges veterinærhøgskoles jubileumsbok.

Siden kong Haakon åpnet høyskolen for 75 år siden, har instituttet, som en tidligere rektor uttrykte det, «behandlet halte hester i en mannsalder». Men i nær framtid skjer det i andre lokaler.

Store nybygg I 2008 vedtok Stortinget å slå sammen Norges veterinærhøgskole (NVH) og Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) til et nytt universitet på Ås. Senere er det også besluttet at Veterinærinstituttet (VI) innlemmes i sammenslåingen.

Nybyggene vil være på omkring 67.000 kvadratmeter, hvorav Veterinærinstituttet utgjør rundt 17.000 kvadratmeter og Norges veterinærhøgskole i overkant av 50.000 kvadratmeter.

Byggene skal blant annet huse laboratorier, dyrehospital, patologi, forsøksdyranlegg for fisk, studiearealer, kantine og bibliotek. Det blir plass til 655 studenter og over 1.000 ansatte.

(NTB)