Kong Harald tar tronen tilbake

Folket har sagt sitt om hvem de mener representerer kongefamilien best.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Harald er folkets soleklare favoritt i kongefamilien, viser en undersøkelse.

Mens 43 prosent mener kong Harald representerer kongefamilien best, holder 20 prosent en knapp på kronprins Haakon, viser en undersøkelse Omnijet har gjort for VG.

Dermed er rollene mellom far og sønn byttet siden i vår, da en lignende måling ga kronprinsen 45,2 prosent mot kongens 21,2 prosent.

Seniorrådgiver Hans Geelmuyden i Geelmuyden. Kiese mener kronprinsparets «eksil» i London må ta mye av skylden for popularitetsfallet.

- I all den turbulens som har vært rundt kongebarna, tar kong Harald støyten og rydder opp. Og det gjør han på en verdig måte. Det samme gjelder dronning Sonja, som sammen med kongen gjør et nitid arbeid for landet, sier Geelmuyden.

Dronning Sonja får i likhet med prinsesse Märtha Louise 12 prosent i målingen, mens henholdsvis 3 og 2 prosent av de 627 personene som er med i målingen, synes kronprinsesse Mette-Marit og Ari Behn gjør den beste jobben.

(NTB)

HELT KONGE: Kong Harald er den som profilerer kongehuset best, viser en undersøkelse. Her fra bryllupet til prinsesse Märtha og Ari Behn i Trondheim.