Kong Haralds tale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Your Majesties,

Your Royal Highnesses,

Exellencies,

Ladies and Gentlemen,

Last year we celebrated Mette-Marit and Haakons wedding in Oslo. This year we have moved north, and the Queen and I would like to welcome all of you to Trondheim and Stiftsgården, and most of all we are glad to welcome You to the celebration of Märthas and Aris wedding.

The relationship between daughter and father is a very special one, and I hope that all foreign guest vill understand that I would like to continue in norwegian.

Kjære Märtha og Ari,

Ved at du gifter deg i dag Märtha, markerer på flere måter slutten på en av livets viktigste faser for mor og meg. Nå er både du og Haakon gifte og har fått deres eget. Vi er ikke lengre deres nærmeste.

Du Märtha, går inn i en ny fase av ditt liv, Ari er nå din nærmeste, og dere skal bygge et liv sammen. Grunnmuren skal være den kjærlighet som dere har bekreftet overfor hverandre i dag. Jeg gleder meg til å følge med på det livet dere skal bygge sammen. Det jeg er sikker på er at det ikke blir noe standardliv. Ingen av dere er hva man kan karakterisere som A-4 mennesker. Dere finner deres egen vei, og den veien er ofte både spennende, orginal og uventet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer