Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kong Hussein klinisk død

Respiratoren som holder kong Hussein av Jordan kunstig i live kan bli skrudd av om kort tid, etter at alle indre organer har sviktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke lenger håp for vår majestet, sa en talsmann for familien i dag. Ifølge et regjeringsmedlem ønsket den 63 år gamle kongen selv å bli fløyet hjem for å dø blant sitt eget folk. Kongens fly landet like før klokka 10 lokal tid etter reisen fra Minnesota i USA. Publikum ble holdt unna da Hussein, dronning Noor og noen av deres barn ble mottatt i en beskjed velkomstseremoni av kronprins Abdallah.

Straks etter ble kongen båret på båre inn i en ambulanse og kjørt til militærsykehuset i byen. Hussein var en hårsbredd fra døden, og ble holdt kunstig i live. Tilstanden hans forverret seg raskt.

- Han er døende, sa et kongelig familiemedlem til Reuters.

Situasjonen til kong Hussein var kritisk etter at hans indre organer sviktet under en mislykket beinmargstransplantasjon for lymefekreft ved Mayo-klinikken i Minnesota tirsdag.

Den 63 år gamle kongen bega seg på hjemvei igjen straks det var klart at operasjonen ikke lyktes.

Hussein vendte tilbake til Jordan for et par uker siden etter et fravær på et halvt år. Mens han var hjemme rakk han å utnevne sin eldste sønn, Abdallah, til tronarving i stedet for sin bror Hassan.

Palestinernes president Yasser Arafat sa fredag i Frankfurt at han håpet Hussein ville komme seg igjen, og at hele den arabiske verden trenger ham.

USAs president Bill Clinton ba for Hussein i sin morgenbønn torsdag. Hussein har spilt en viktig rolle i Midtøsten-forhandlingene.

(NTB-AFP-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media