Kong Olav ble døpt som mormoner tre år etter sin død

- Vi ante ikke at katolikken Max Manus også er blitt mormoner, 16 år etter at han døde, sier barna.

LEGENDER - OG NÅ OGSÅ MORMONERE:  Det berømte bildet fra Rådhusplassen i Oslo under frigjøringsfeiringen i mai 1945. Kong Olav blir passet på av væpnet livvakt Max Manus. ARKIVFOTO: NTB SCANPIX.
LEGENDER - OG NÅ OGSÅ MORMONERE: Det berømte bildet fra Rådhusplassen i Oslo under frigjøringsfeiringen i mai 1945. Kong Olav blir passet på av væpnet livvakt Max Manus. ARKIVFOTO: NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kong Olav og en rekke andre kjente nordmenn er blitt døpt av mormonerkirken etter sin død uten at familiene visste noen ting.

Kong Olav ble døpt i mormertempelet i Jordan River i Utah i 1994, tre år etter at han døde.

Krigshelten Max Manus, som døde i 1996, ble døpt mormoner i 2011 i tempelet i Twin Falls i Idaho.

Så seint som i mars i år utførte mormonerkirken et fornyet og hemmelig dåpsrituale for Max Manus på tross av at representanter for andre religioner flere ganger har henvendt seg til kirkens hovedsete i Salt Lake City for å få den til å slutten med denne praksisen.

Taus Romney Tidligere i år har Nobelpris-vinner Elie Wiesel på vegne av framtredende jøder bedt republikanernes presidentkandidat Mitt Romney om hjelp til å få stoppet disse seremoniene.

Romney er den mest kjente mormoneren i dag, men han har ikke kommentert praksisen.Bergens Tidende har fått tilgang til mormonerkirkens svært omfattende slektsregistre der Alf Prøysen, Thor Heyerdahl, Harald Hårfagre, Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Jørgen Moe, Peter Christen Asbjørnsen, Edvard Munch, Edvard Grieg, Gustav Vigeland og Henrik Wergeland ville vært andre uvitende norske kjendismormonere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer