Kong Vinter drøyer i sør

Men se opp for glatte veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk veimeldingene her: 

Sjekk været på ditt hjemsted her:

(Dagbladet.no): Østlandet og Oslo fikk et lite gjensyn med snøen i dag, men det ser ikke ut til at vi kan ønske Kong Vinter velkommen ennå.

- Det kommer nedbør, men stort sett som regn sør for Mjøsa, sier vakthavende meteorolog på Blindern, Siri Wiberg, til Dagbladet.no.

Metorologene advarer imidlertid om at det kan bli svært glatt på veiene mange steder på Østlandet.

- Regnet fryser til is på bakken mange steder. Det kan gi vanskelige kjøreforhold, spesielt i Telemark og i indre strøk av Østlandet, sier Wiberg.

Metrologisk har sendt ut Obs-varsel til bilistene på sine hjemmesider.

Snø til helgen

KJEDEKOLLISJON:  Fire bilder var involvert i en kjedekollisjon på de glatte veiene i Trondheim tidligere i dag. Meteorologisk ber billistene ta det med ro også på Østlandet.
KJEDEKOLLISJON: Fire bilder var involvert i en kjedekollisjon på de glatte veiene i Trondheim tidligere i dag. Meteorologisk ber billistene ta det med ro også på Østlandet. Vis mer

Først til helgen er det mulighet for litt snø igjen. Fram til da er det stort sett meldt oppholdsvær.

- Temperaturen ligger rundt 0 grader i Oslo, så det er vanskelig å si om nedbøren vil komme som regn, snø eller en mellomting. Sannsynligvis blir det snø i indre strøk og regn på kysten, sier hun.

Blir snøen liggende?

- Den blir liggende i høyden, men ikke i lavlandet. I Oslo vil den nok bli liggende på Tryvann, men ikke i sentrum. Her blir det mer slaps. Det er typisk kjedelig førjulsvær! opplyser Wiberg.

Regn i Bergen

I Bergen har høstværtet vært relativt bra, opplyser værvarslinga på Vestlandet. Men i dagene framover blir vått.

- Det er meldt lokalt mye nedbør. Stort sett kommer det som regn. Vi må opp i 600-800 meter før det blir snø, sier Frode Hassel, vakthavende i Bergen til Dagbladet.no.

Lenger nord i landet har de derimot hatt vinter en god stund allerede. I morges var det 21 centimeter snø i Tromsø, og også i Trondheim er det hvitt.

Kong Vinter drøyer i sør

- I Finnmark, Nordland og Troms er det meldt stort sett oppholdsvær til og med helgen. I Nordland kan det komme litt snø, men ikke før på lørdag, sier Espen Biseth Grana ved Meteorologisk institutt i Tromsø.