Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konge-politiet bortviste VG-fotograf

Røde Kors føler seg misbrukt etter at VG leide deres uniformerte båt for å fotografere kongefamilien på Mågerø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets eskortetjeneste tok affære da de oppdaget telelinsa som stakk opp over Røde Kors-logoen ute på fjorden ved kongehytta, og ringte lokalforeningsleder Per Christian Asbjørnsen i Tjøme Røde Kors.

- Politiet syntes det var pinlig for oss at noen lå med store linser og tok bilder fra en Røde Kors-båt. Vi fjernet oss selvfølgelig umiddelbart, sier Asbjørnsen.

Sonja beskytter Røde Kors

Han mener at VG opptrådte uetisk og under falsk flagg.

- De sa at de ville lage en fotoreportasje om livet i skjærgården. Vi ville gjerne hjelpe dem mot at de betalte drivstoffet. Det er svært beklagelig at de utnyttet den unge båtføreren for å fotografere de kongelige, sier lokalforeningslederen.

Røde Kors vil sende en skriftlig unnskyldning til kongeparet, og skal gjennomgå sine rutiner for bortleie av utrykningsbåter. De synes episoden er spesielt pinlig fordi Sonja er Røde Kors' høye beskytter. Fotograferingen skjedde lørdag da gjestene var på vei hjem etter dronningens 66-årsdag.

Flere fotografer på samme sted

Nyhetsredaktør Hans-Christian Vadseth fastholder at VG-fotografen fortalte Røde Kors-mannskapet hvem han skulle ta bilde av.

- Det er korrekt at vi leide en båt med mannskap av Røde Kors. Resten av påstandene er sjøsprøyt. Formålet vårt var å ligge sammen med de andre pressebåtene på det på forhånd godkjente stedet og ta bilder av personer på brygga. Dette er vanlig prosedyre og ikke paparazzi-fotografering, sier Vadseth.

Han kontaktet Slottet i dag, og fikk ikke inntrykk av at de ønsket å gå videre med saken.

- Det er ikke naturlig for Slottet å kommentere denne saken, sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen.

Se VG-artikkelen

<B>KONGEJAKT I RØDE KORS-BÅT: VG-fotografen leide utrykningsbåten for å ta bilder av kongefamilien.