Konge-sponsing

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Rimi-Hagen har kjøpt ny hest til prinsesse Märtha Louise. Ifølge Dagens Næringsliv koster den hele 8,5 millioner kroner. I tillegg dekker Hagen årlige driftsutgifter på flere hundre tusen kroner. Tidligere har Hagen sammen med andre næringslivstopper kjøpt tre hester til prinsessen, og kong Harald har tatt imot en meget dyr seilbåt. Kabinettssekretær Magne Hagen sier at Slottet ikke ser noen problemer med dette, og at kongehuset prioriterer andre ting enn å holde prinsessen med hester.
  • Så enkelt er ikke dette. Tvert imot er det meget betenkelig at kongehuset lar seg sponse av næringslivet. Det er en uheldig sammenblanding av roller som rokker ved kongehusets fri og uavhengige stilling. Ingen skal heller kunne kjøpe seg kongelig glans å speile seg i. Vi minner om at kongen har en av landets største privatformuer, og at sponsingen er helt unødvendig. Gode rådgivere burde hindret kongefamilien i slike feilvurderinger den nå har gjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer