Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konge syk av politiker-krangel, ber dem stoppe

BANGKOK (NTB-Reuters): Kong Bhumibol av Thailand er syk. Den 69 år gamle monarken er blitt så lei av politikernes krangling at det går på helsa løs, heter det i en legebulletin i dag. Hoffet i Bangkok ville imidlertid ikke bekreftet at kongen har helseproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hans Majestet er blitt syk av bekymring over den politiske situasjon i landet. Jeg ber derfor alle landets statsmenn om å innstille sin politiske virksomhet og å avstå fra å krangle om maktposisjoner slik at det endelig kan dannes en ny regjering, sa hofflege Pradit Charoenthaitawe.

Trekker seg

Thailands statsminister Chavalit Yongchaiyudh har lovet å gå av innen midnatt i morgen, etter å ha ledet regjeringen et snaut år.

 I løpet av denne tida har Thailands økonomiske situasjon utviklet seg fra vondt til verre.

 Landets politikere krangler nå om hvem som skal etterfølge Chavalit.

Samlingssymbol

Den thailandske kongen er overhode for et konstitusjonelt monarki, på samme måte som vår egen kong Harald. Han har ifølge grunnloven liten formell makt.

 Men Bhumibol, som overtok tronen i 1946, har lenge vært et nasjonalt samlingssymbol, og har ifølge observatører stor politisk innflytelse bak kulissene. Han nyter stor respekt i alle partier og samfunnslag.

  Kong Bhumibol ble i 1995 operert to ganger for en hjertelidelse, og Thailands 60 millioner innbyggere følger utviklingen i den folkekjære kongens helsetilstand med bekymring.

 Legene håper nå at politikerne vil bidra med for en gangs skyld å legge sine stridigheter til side.

Hele Norges coronakart