Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konge-vorspiel

TRONDHEIM (Dagbladet): VM-åpning, konsert - og middag i Erkebispegården. Og i dag fyller kong Harald 60 - og VM er i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fantastisk, sa kong Harald om åpningen av ski-VM i Trondheim.

I dag feires dagen på tribuneplass i Granåsen. Der får kongen servert bløtkake, men noen offisiell markering blir det ikke. Bursdagen skal feires i fred og ro med et privat familieselskap i Stiftsgården.

Årsaken til denne beskjedenheten, er planene om en storslått feiring av kongeparets 60-årsdager i Trondheim 20. og 21. juni.

Kronprins Haakon Magnus og prinsesse Märtha Louise blir ikke med på dagens familieselskap. De er begge utenlands, og kommer derfor ikke til ski-VM i det hele tatt.

Men prinsesse Astrid og prinsesse Ragnhild, som kom til VM-åpningen, skal være med på det private bursdagsselskapet.

Idrettsinteresserte kong Harald vil helst se alt under VM. Han går bare glipp av 4 x 10 km menn fredag 28. februar, da han reiser til Oslo om morgenen for å være med på statsråd.

Her er kongens program utenfor skiarenaen:

Tirsdag 25. februar: Besøk på Skimuseet på Sverresborg.

Onsdag 26. februar: Kongen avdekker et maleri av seg selv i Trondheim Katedralskoles festsal, i forbindelse med et festmøte i Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Om kvelden er det middag på Royal Garden Hotel.

28. februar: Trondheim kommunes middag på Leangen gård.

1. mars: Regjeringens middag i Erkebispegården.

I tillegg til det fastsatte programmet, skal kongeparet delta på iallfall ett av kulturarrangementene i Olavshallen.

KRONPRINSESSEN: Den vakre kronprinsesse Victoria representerer det svenske kongehuset under ski-VM i Trondheim. Hun bor ikke sammen med de norske kongelige i Stiftsgården, men på et av byens hotell. Foto: TOM ØSTHUUS