Kongefamilie drept i familiemassakre

Kongen og dronningen av Nepal ble sammen med nesten hele sin familie drept av sin egen sønn, kronprins Dipendra (29), i et familiedrama i kongepalasset midt i Katmandu fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 29 år gamle kronprinsen åpnet ild med et automatgevær mot resten av kongefamilien mens de spiste middag,. Deretter skjøt han seg selv, og døde senere på sykehuset.

Dessuten døde kongens to søstre, som også var prinsesser, og opptil ni andre medlemmer av kongefamilien under skytingen i det kongelige palasset Narayan Hity, ifølge kilder i hæren og statsministerens kontor.

Kilder sier til nyhetsbyrået AP at skytingen kom etter en krangel mellom kronprins Dipendra og hans mor, dronningen. Dronningen skal ha nektet kronprinsen - som er utdannet på Eton i England - å gifte seg med kvinnen han elsket.

Astrologer skal ha advart kongefamilien om at kronprinsen ville dø om han fikk lov å gifte seg og få barn før han fylte 35.

Den 56 år gamle Kong Birendra Bir Bikram Shah Dev har sittet på tronen siden farens død i 1972. Han ble født i Katmandu, og tok utdannelse både i India og England, før han tok høyere grader ved universitetene i Tokyo og Harvard. Som konge innførte han demokrati, politiske partier og valg i Nepal.

Det er uklart om kronprinsen fremdeles er i live. Noen kilder melder at han er død, andre at han holdes kunstig i live på et sykehus i Nepal. Andre melder at han er utropt til ny konge. Men sannsynligvis blir det kongens ett år yngre bror, prins Gyanendra (55), som overtar tronen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer