Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongefamilie innesnødd

15 000 mennesker, deriblant den nederlandske kongefamilien og eks-president Vaclav Havel, er fanget av snøen i Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I det vestlige Østerrike er rundt 15 000 mennesker stengt inne på grunn av stort snøfall og snøskredfare. Mange veier er stengt og derfor kommer ikke turistene seg ut av området, melder danske B.T..

Den nederlandske kongefamilien er blant dem som er innsnødd. De er på ferie i det eksklusive skiparadiset Lech. Dette er et feriested som er hyppig besøkt av kjendiser og kongelige.

Havel skulle reist

Alle veiene inn til byene Lech, Zürs og Stuben er stengt, opplyser borgermesteren i Lech, Ludwig Muxel, til østerriksk tv.

Siden søndag har det kommet enda en halvmeter snø i området, og snøskredfaren er oppgradert til fire - den nest høyeste kategorien.

Det skal ikke vært klart hvor lang tid det vil ta før veiene åpnes igjen.

Også den tidligere tsjekkiske presidenten Vaclav Havel er snødd inne. Han har vært på ferie med kona Dagmar i nærheten av Innsbruck og skulle egentlig kjørt mot Praha på i dag, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Nå er avreisen utsatt på ubestemt tid.

PÅ FERIE: Den nederlandske kongefamilien, her ved prinsesse Maxima, prinsesse Catharina-Amalia, dronning Beatrix og kronprins Wilem-Alexander, er innesnødd i Østerrike.
SKULLE REIST HJEM: Eks-president Vaclav Havel skulle egentlig reist mot Praha i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media