Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongefamilien har fått vaksine

Ukjent om de er i risikogruppa.

KLARE RETNINGSLINJER: Personer som befinner seg i risikogrupper eller jobber med svinebesetning skal vaksineres først. Slottet ønsker ikke å kommentere om kongefamilien og deres nøkkelpersoner tilhører en risikogruppe.  
Foto: ARNT E. FOLVIK
KLARE RETNINGSLINJER: Personer som befinner seg i risikogrupper eller jobber med svinebesetning skal vaksineres først. Slottet ønsker ikke å kommentere om kongefamilien og deres nøkkelpersoner tilhører en risikogruppe. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kongefamilien har blitt vaksinert mot svineinfluensa.

Det er uvisst om familiemedlemmene befinner seg i en av risikogruppene myndighetene har definert som prioriterte i vaksinekøen.
 
Vil unngå å smitte andre
Det er store køer over hele landet for å få vaksinen.

Mange kommuner venter på å få flere doser av influensavaksinen Pandemrix, for å kunne tilby risikogruppene den nødvendige beskyttelsen. 

- Jeg kan bekrefte at Kongen, Dronningen, Kronprinsen og Kronprinsessen er blitt vaksinert mot svineinfluensa, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Det kongelige hoff til Dagbladet.

- De treffer mange mennesker hver dag gjennom sitt virke og vil dermed å unngå å smitte andre hvis de selv skulle hatt sykdommen, fortsetter han.

Flere vaksinasjoner
Flere nøkkelpersoner rundt kongefamilien har også fått vaksinen.

Gjeruldsen ønsker ikke å kommenterer hvor mange personer det skal dreie seg om.

Han vil heller ikke om noen i kongefamilien eller blant nøkkelpersonene befinner seg i en risikogruppe, som gir dem adgang til å få vaksine i denne tidlige fasen.

- De øvrige ansatte har fått tilbud om vaksinasjon via vår bedriftshelsetjeneste. Jeg anslår at det vil skje i midten av november.

Ingen spesialbehandling
Asker kommune, der Kronprinsparet bor, begynte vaksineringen av prioriterte grupper på mandag.

Kommuneoverlegen i Asker, Irene Teslo, regner med at de 4 000 Pandemrix-dosene de har fått vil ta slutt i dag.

Kommunen får en ny forsyning på mandag eller tirsdag neste uke.

- Det er vi som får vaksinene,  som vi fordeler til fastlegene og legekontorene, avhengig av hvor mange pasienter de har ansvaret for, sier Teslo til Dagbladet.

Hun framholder at kommunen har overholdt de nasjonale retningslinjene i forhold til hvilke pasientgrupper som skal få vaksinene først.

- Jeg har ikke lov til å si noe om hvem som får vaksinene eller om de tilhører en risikogruppe. Men jeg kan forsikre om at alle får en rettferdig behandling, uavhengig av hvem de er eller hvor de bor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media