Kongefamilien har fått vaksine

Ukjent om de er i risikogruppa.

KLARE RETNINGSLINJER: Personer som befinner seg i risikogrupper eller jobber med svinebesetning skal vaksineres først. Slottet ønsker ikke å kommentere om kongefamilien og deres nøkkelpersoner tilhører en risikogruppe.  
Foto: ARNT E. FOLVIK
KLARE RETNINGSLINJER: Personer som befinner seg i risikogrupper eller jobber med svinebesetning skal vaksineres først. Slottet ønsker ikke å kommentere om kongefamilien og deres nøkkelpersoner tilhører en risikogruppe. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Kongefamilien har blitt vaksinert mot svineinfluensa.

Det er uvisst om familiemedlemmene befinner seg i en av risikogruppene myndighetene har definert som prioriterte i vaksinekøen.  Vil unngå å smitte andreDet er store køer over hele landet for å få vaksinen.

Mange kommuner venter på å få flere doser av influensavaksinen Pandemrix, for å kunne tilby risikogruppene den nødvendige beskyttelsen. 

- Jeg kan bekrefte at Kongen, Dronningen, Kronprinsen og Kronprinsessen er blitt vaksinert mot svineinfluensa, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Det kongelige hoff til Dagbladet.

- De treffer mange mennesker hver dag gjennom sitt virke og vil dermed å unngå å smitte andre hvis de selv skulle hatt sykdommen, fortsetter han.

Flere vaksinasjonerFlere nøkkelpersoner rundt kongefamilien har også fått vaksinen.

Gjeruldsen ønsker ikke å kommenterer hvor mange personer det skal dreie seg om.

Han vil heller ikke om noen i kongefamilien eller blant nøkkelpersonene befinner seg i en risikogruppe, som gir dem adgang til å få vaksine i denne tidlige fasen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.