Kongefamilien markerer jubileum - kommunen må ta millionregning

Kostnadene i Stavanger er nesten dobbelt så høye som i andre byer kongefamilien besøker. 

NORGE RUNDT: Dronning Sonja og kong Harald er her på Midnight Sun Marathon i Tromsø i forbindelse med markeringen av kongeparets 25-årsjubileum. Det skal holdes fester for kongeparet fra Tromsø til Kristiansand. I Bergen, Kristiansand og Stavanger har folkefestene kostet kommunene over 500 000 kroner. Foto: Bjørge Stein / Aftenposten / Dagbladet
NORGE RUNDT: Dronning Sonja og kong Harald er her på Midnight Sun Marathon i Tromsø i forbindelse med markeringen av kongeparets 25-årsjubileum. Det skal holdes fester for kongeparet fra Tromsø til Kristiansand. I Bergen, Kristiansand og Stavanger har folkefestene kostet kommunene over 500 000 kroner. Foto: Bjørge Stein / Aftenposten / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kongefamilien har lagt ut på sin jubileumsreise for å feire at de har sittet på tronen i 25 år. Mandag går turen til Stavanger, med både hagefest og folkefest i oljehovedstaden.

For Stavanger kommune blir regninga på folkefesten 900 000. Ingen andre byer har festkostnader som kan måle seg med dette.

Det får kommunalråd Eirik Faret Sakariassen (SV) i Stavanger til å se rødt.

- Det er ikke bra for oss, som allerede har en presset kommuneøkonomi, å plutselig måtte legge ut en million for et arrangement. Signaleffekten er veldig dårlig, spesielt for dem som rammes av kutt, sier Sakariassen til Dagbladet.

Rammet av arbeidsledighet

Stavanger er hardt rammet av det dramatiske oljeprisfallet. Arbeidsledigheten i kommunen var i mai på 4,8 prosent, hele 3606 arbeidsledige. Fordi Stavanger kommune har høyere arbeidsledighet enn landsgjennomsnittet, er det satt av 48,1 millioner til kommunen i revidert nasjonalbudsjett.

Faret Sakariassen (SV) mener det er en selvfølge at enten Slottet eller regjeringen blar opp for festene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer