Kongefamiliens ferieparadis

Kronpinsens fjellhytte i Uvdal nærmer seg innflytting. Vi lette oss fram og tjuvtittet på prinsehytta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nore og Uvdal (Dagbladet): - Det gjenstår fremdeles noe arbeid igjen på hytta, og derfor kan den ikke brukes nå i sommer. Men til høsten er den klar til bruk, sier kommunikasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen til Dagbladet.

Kronprinsparet kjøpte hytta i fjor sommer. Etter planen skulle den vært ferdig ved påsketider i år, men forsinkelser i byggeprosessen førte til at kronprinsparet måtte vente med å ta den i bruk.

Det kan derfor se ut til at kronprinsparet vil feriere på den nye hytta i Risør i sommer. I mai kjøpte kronprinsen og kronprinsessen ei hytte på Flatholmen like utfor sørlandsbyen. Ifølge Gjeruldsen er den klar til å brukes allerede nå i sommer.

- Kronprinsparet har ingen planer om å bygge ut eller restaurere hytta, og de kan bruke den i sommer, sier han.

Slottet opplyser om at resten av kongefamilien skal tilbringe store deler av ferien på de andre sommerstedene i Norge. Martha og Ari har sommerhytte på Hankø, mens kongeparet bruker landstedet Mågerø ved Tjøme.

- Kongefamilien skal benytte feriestedene i sommeren. Helt konkrete ferieplaner er privat, og det kan vi ikke kommenterer, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.