Kongehuset: - Dårlige vurderinger er avdekket

Etter en serie artikler i Dagbladet om økonomi, budsjett og bevilgninger, fastslår Slottet at noen få, dårlige vurderinger er avdekket.

- DÅRLIGE VURDERINGER: Slottet skriver på sine hjemmesider at Dagbladets journalistiske arbeid har avdekket dårlige vurderinger. Her er kongeparet i Roma der de er på statsbesøk denne uka. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
- DÅRLIGE VURDERINGER: Slottet skriver på sine hjemmesider at Dagbladets journalistiske arbeid har avdekket dårlige vurderinger. Her er kongeparet i Roma der de er på statsbesøk denne uka. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Gjennom fire måneder har Dagbladet rettet en rekke henvendelser til Slottet, og i en sjelden kommentar på kongehusets hjemmesider, fastslås det at prosessen har vært lærerik.

- Vi har gått gjennom både virksomheten og økonomistyringen med nye øyne for å se om våre rutiner er gode nok. I det alt vesentlige har vi svært god styring på virksomheten, og det er viktig å få bekreftet dette, skriver kongehuset.

Men, ikke alt er altså rosenrødt:

- Prosessen har også avdekket noen få dårlige vurderinger, som valget av kronprinsparets stab som hjemmelshaver på kronprinsparets private hytte i Uvdal. Valget var begrunnet den gangen det ble tatt, men i ettertid ser vi at kronprinsen, som er reell eier, også bør stå som hjemmelshaver. Dette blir nå endret, heter det.

Sperret adresse Kongehuset skriver også at enkelte av kongefamiliens medlemmer bor på sperret adresse av sikkerhetshensyn, men at de er gjort oppmerksom på at dette begrenser innsynet i enkelte offentlige dokumenter som omhandler de kongelige.

- Denne problematikken er vi i ferd med å utrede med sikte på å finne en snarlig løsning som ivaretar sikkerheten, uten at det legges unødige begrensninger på innsyn i offentlig informasjon, skriver kongehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer