- HAR FÅTT NOK: Kongefamilien klager Se og Hør inn til PFU fordi de har fått nok, mener historiker og forfatter Trond Norén Isaksen.

Foto:ARNT E. FOLVIK
- HAR FÅTT NOK: Kongefamilien klager Se og Hør inn til PFU fordi de har fått nok, mener historiker og forfatter Trond Norén Isaksen. Foto:ARNT E. FOLVIKVis mer

- Kongehuset har fått nok, tydeligvis

Nå ønsker de en avklaring av hvor grensa går, mener historiker Trond Norén Isaksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historiker og forfatter Trond Norén Isaksen tror det er første gang kongefamilien klager Se og Hør inn for PFU.

- Det er overhodet ikke historisk, men det er en noe som markerer at kongefamilien har fått nok. De vil gi uttrykk for det, sier Isaksen til Dagbladet.

Han tror kongefamilien nå ønsker å få en avklaring av hvor grensa for hva mediene kan trykke går.

- I klagen står det konkret at det skal bli avklart hvor grensa går. Det blir ofte hevdet at kongehuset ønsker å styre pressen, ved å fjerne enkelte negative ord, bilder osv. Det er klart at pressen og kongehuset har motsatte oppfatninger av hva greit og ikke, sier Isaksen.

Hele klagen er lagt i sin helhet, blant annet på Slottets hjemmeside. Den er 12 sider lang, og tar utgangspunkt i Vær varsom-plakatens (VVP) punkt 4.3, der det slås fast at mediene plikter å ta hensyn til menneskers privatliv.
 
«Klagen kommer som resultat av en utvikling der respekten for privatlivet stadig settes under press av Se og Hør. Bildebruken i de innklagede reportasjene, reportasjenes omfang og intimiteten i reportasjene tar lite eller ingen hensyn til Kongefamiliens rett til privatliv», heter det.

HISTORIKER: Historiker Trond Norén Isaksen. Bildet er fra 2002. . 

Foto HANSEN/JON TERJE H. Dagbladet
HISTORIKER: Historiker Trond Norén Isaksen. Bildet er fra 2002. . Foto HANSEN/JON TERJE H. Dagbladet Vis mer