Kongejobb ledig hos Harald og Sonja

For første gang i historien velger kongehuset å gå ut i markedet for å hente inn en informasjonssjef. Stillingen blir ansett som en kongejobb i informasjonsbransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Harald og dronning Sonja ønsker nå en egen informasjonssjef som kan hjelpe kongefamilien og Slottet til å takle en stadig mer krevende informasjonshverdag. Dette blir en historisk ansettelse - kongehuset har tidligere vært skeptisk til dette.

Men nå følger likevel den norske kongefamilien i fotsporene til sine britiske slektninger: Det britiske kongehuset ble tvunget til å opprette en egen informasjonsavdeling etter at alt gikk på tverke etter prinsesse Dianas tragiske død. Svenskekongen har i flere år hatt informasjonsrådgiver. Nå jubler informasjonsbransjen over at kongehuset kommer etter.

- Det er kjempespennende. Det er nok mange som har lyst på jobben. Det er utvilsomt en prestisjejobb, men en slitsom jobb. Det er en spesiell utfordring å være den første, sier Ole Christian Apeland i Apeland Informasjon og leder av Norske Informasjonsrådgivere.

Yngre kvinne

Apeland ønsker seg helst en yngre kvinne, som kan tv, og det må være en person med stort overblikk over politisk liv, organisasjonsliv og medier i Norge. Vedkommende må ha stor integritet og ryggrad - og aller viktigst:

- Det må være en person som er forberedt på ikke å si «ja vel, Deres Majestet», understreker Apeland.

Akkurat det poenget understrekes av samtlige Dagbladet har snakket med:

- Vedkommende må være direkte og likefram. Hun må kunne gi klare meldinger, på en ålreit måte, fastslår administrerende direktør i Kontura Search og Selection, Per Inge Hjertaker.

Tøff jobb

Hjertaker tror det beste for kongehuset ville vært å søke rundt etter den riktige og ikke bare lyse ut stillingen.

- Det er ingen lett stilling, og det vil bli en møysommelig kabal for å finne den rette. Vedkommende må ha faglig integritet og må påvirke kongehuset til større åpenhet. Jobben er en usedvanlig utfordring som mange kan tenke seg, men få tør å gå på. Gud bedre for en tøff jobb, sier Hjertaker.

Lyttepost

- Vedkommende må fungere som en lyttepost. Han må ha den gjennomslagskraften og autoriteten som må til for å få kongeparets fortrolighet, og det er ikke enhver gitt, understreker Christian Blaauw, hodejeger og partner i ISCO Group.

«Konkurransedyktige betingelser» betyr ikke at Slottet har en ubegrenset pott. Søkerne er lovet full diskresjon. Mercuri Urval, som bistår kongehuset, kontakter ikke selv kandidater, men forholder seg bare til en søkerliste.

Harald Hjertø i Mercuri regner med å ha en informasjonssjef på plass i Drammensveien 1 innen utgangen av mai.