Kongekaos i Saudi-Arabia

- Han er sønn av en slave.

MAKTELITEN: Prins Muqrin er nå Saudi-Arabia, og er ventet til å være den neste som tar over som konge i landet etter Salman bin Abdulaziz Al Saud, som nettopp ble utnevnt til konge i landet. Foto: AP / NTB Scanpix.
MAKTELITEN: Prins Muqrin er nå Saudi-Arabia, og er ventet til å være den neste som tar over som konge i landet etter Salman bin Abdulaziz Al Saud, som nettopp ble utnevnt til konge i landet. Foto: AP / NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ventes store endringer i Saudi-Arabia, etter at kong Abdullah (90) døde torsdag etter lengre tids sykdom.

Et av verdens rikeste land har stort sett vært styrt av én familie, og i denne familien er det nå ingen soleklare etterfølgere.

Den tidligere kronprinsen, Salman bin Abdulaziz Al Saud, er den som har tatt over makta, men problemet er at han er 79 år, ved skrantende helse, og det kommer stadig flere meldinger om at han er i ferd med å bli dement.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer