Kongekrabbe og gåselever på barnehagemenyen

I en privat barnehage i Oslo får barnehagebarna alt fra russisk kongekrabbe til kalveentrecôte med gåseleversaus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eventyrstua barnehage i Nydalen er en del av Nordlandiabarnehagene, en stor privat barnehageaktør i Norden og Nederland. Fem av de 18 barnehagene i Oslo har egen kokk, skriver VG.

Barnehagens 100 barn og 24 ansatte har fått smake blant annet sjøkrepshaler, pattegris og japansk Kobe-biff. For 750 kroner i tillegg til den vanlige satsen på 2.405 kroner i måneden lønnes kokken, og barna sikres tre måltider litt utenom det vanlige hver dag.

Daglig leder Espen Edvartsen sier de er opptatt av variert, sunn og næringsrik mat, men kostholdsforsker og professor Lene Frost ved senteret for ernæringsfysiologi ved Universitetet i Oslo stusser over menyen.

- Dette høres ut som en gourmetbarnehage. Konseptet er helt nytt for meg. Det høres veldig unødvendig og kostbart ut, spør du meg, sier hun.

Luksusmenyen er langt unna brødmaten som er noe de fleste barnehager serverer i dag. En lik ordning for alle kan være med på å utjevne forskjeller mener klinisk ernæringsfysiolog ved Haukeland universitetssjukehus, Ragnhild L. Fimreite.

(NTB)