Kongelig åpning av milliard-trekant

Bømlo: Kong Harald åpnet i dag Trekantsambandet i Sunnhordland. Veiprosjektet til 1,85 milliarder kroner gir om lag 30.000 innbyggere i øykommunene Bømlo, Stord og Fitjar fastlandsforbindelse til Sveio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Åpningshøytideligheten på Gassasundet på Bømlo ble en gigantisk folkefest. Mange tusen mennesker fra de berørte kommunene var møtt fram, og svært mange av dem hadde tatt med seg flagg som de hilste Kongen med. Kongen reiste med den siste offisielle ferjeavgangen fra Sagvåg på Stord til Siggjarvåg på Bømlo og fram til Gassasundet.

I sin tale ved åpningen var Kongen særlig opptatt av at det er fare for trafikkulykker når et stort veiprosjekt nå står ferdig til bruk.

- Trafikkulykker er noe vi stadig må ha større oppmerksomhet på. Jeg oppfordrer dere alle til å kjøre med fornuft slik at vi unngår alvorlige ulykker, sa kong Harald.

Trekantsambandet omfatter den 7,8 kilometer lange Bømlafjordtunnelen mellom Stord og Sveio. Det er Europas lengste undersjøiske veitunnel. To hengebroer - Stordabrua på 1.077 meter og Bømlafjordbrua på 998 meter - inngår også i Trekantsambandet.

I om lag 15 år har det vært arbeidet for å realisere prosjektet. I nye 15 år skal de reisende betale til sammen én milliard kroner i bompenger. De resterende 850.000.000 kronene er statlige bevilgninger.

(NTB)

ÅPNING: Kong Harald åpnet i dag Trekantsambandet i Sunnhordland. Veiprosjektet gir innbyggerne i øykommunene Bømlo, Stord og Fitjar fastlandsforbindelse til Sveio. Til stede ved åpningen var også veisjefen i Hordaland, Ole Christian Torpp (t.v.) og vegdirektør Olav Søfteland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer