Kongelig debutant

GRAND HOTEL (Dagbladet): Mette-Marit Tjessem Høiby drilles i kongelig etikette. Og I går hadde sørlandsjenta sin første offisielle middag med Europas kongelige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette-Marit Tjessem Høiby er blitt en del av den kongelige storfamilien. Gårsdagens bursdagsmiddag for prins Carl Bernadotte (90) av Sverige var hennes debut i de kongelige kretser.

Selv om Mette-Marit har hatt noen offisielle oppdrag sammen med kronprins Haakon, vil hun ikke representere landet alene før bryllupet i august.

Utsetter flytting

Sørlandsjenta har ikke avsluttet noen av studiene hun har begynt på. Dessuten må hun gjøre seg kjent med kongefamiliens historie, samt historien til utenlandske kongehus.

Dronning Sonja og de ansatte på Slottet har i lang tid vært ansvarlige for en «prinsesseskole». Her skal Mette-Marit drilles i kongelige etikette. Etter det Dagbladet kjenner til, er Slottet også i gang med planleggingen med å bygge opp et apparat av rådgivere rundt Mette-Marit og kronprinsen.

Mette-Marit og kronprins Haakon har kjøpt en 260 kvadratmeter stor leilighet i Ullevålsveien 67 for hele 5,75 millioner kroner. Etter planen skulle kronprinsparet flytte inn i leiligheten i løpet av januar. Nå er det bestemt at flyttingen er utsatt noen uker - rett og slett fordi håndverkerne ikke er ferdige med oppussingen.

Eliten samlet

Selveste eliten blant de kongelige var i går kveld samlet for å hedre bursdagsprinsen, som er kronprinsesse Märthas lillebror og onkel til kong Harald, kong Albert av Belgia og storhertuginne Josephine Charlotte av Luxembourg.

Foruten hele den norske kongefamilien hadde selskapet gjester fra det svenske kongehuset representert ved kong Carl Gustaf og hans dronning Silvia. Kong Albert av Belgia kom sammen med sin dronning Paola og storhertuginnen Josephine Charlotte av Luxemburg ble fulgt av storhertug Jean. Også prinsesse Astrid og Ragnhild var til stede med sine ektemenn.

Grand Hotel var et naturlig sted for feiringen ettersom jubilantens norske kone, Kristine Rivelsrud, er søster med hotelldirektør Jan Rivelsrud.

GEMYTTELIG: Det var god stemning i familien da Prins Carl Bernadotte feiret sine 90 år på Grand Hotel i Oslo i går.