Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongelig fotosafari

Dronning Sonja fotograferte ivrig flere tusen år gammel kinesisk keramikk og porselen da kongeparet besøkte de gamle keisernes «Forbudte by» midt i sentrum av Beijing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha deltatt ved flere seminarer og åpningen av den norske filmmønstringen i Kina på formiddagen, benyttet kong Harald og dronning Sonja anledningen til å besøke Den forbudte by. Det avskjermede området midt inne i Beijing er kjent fra filmen «Den siste keiseren» som ble vist for noen år siden.

I løpet av en time fikk kongeparet en innføring i hvordan Kinas mektige keisere styrte sitt land i tidligere tider. Området er i dag et nasjonalt museum med uvurderlige gjenstander fra Kinas mange tusen årige historie.

Kinas tidligere keiserpalass er bedre kjent under navnet Den forbudte by. Fra denne byen i byen styrte 24 keisere fra dynastiene Ming og Qing sitt mektige rike.

I 1925 ble hele området gjort om til museum, og er siden blitt restaurert og satt i stand. Den forbudte by er ved siden av Den kinesiske Mur en av Kinas mest besøkte severdigheter. Det er ikke uvanlig at 10000 mennesker besøker Den forbudte by en vanlig hverdag.

Kongeparet i Kina

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!