Kongelig julegave

SLOTTET (Skråblikk/Dagbladet): Klokka 12 presis i dag mottar kongen og dronningen en julegave. Huseiernes Landforbund overrekker ei bok om slott og gods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kabinettssekretær Magne Hagen tar imot gaven på vegne av kongeparet, og kanskje gjemmer han den til julaften. «Norske slott, herregårder og gods» heter boka, og adm. dir. Peter Batta og str. frm. Olav Vilnes i Landsforbundet har fått kjøpt det første av de nummererte skinneksemplarene. Det måtte jo kongeparet få, selv om de ikke akkurat er medlemmer. De bor jo liksom i førstehuset; du vet, det store gule like overfor Narvesen.

Vi kjøpte fem av de 448 innbundne eksemplarene. Da fikk vi nummer én, 13, 14, 15 og 16. De andre skal vi også gi bort, forteller Peter Batta.

Skråblikk kan berolige leserne med at kongeparet blir godt passet på. Nøyaktig tretti sekunder etter at vi har parkert Skodaen og begynt å stille opp de to herrene for fotografering, kommer en liten hvit bil knatrende bort til oss. Rett bak følger en stram gardist.

Her kan dere ikke parkere, altså, sier mannen i den hvite bilen og viser fram et kort. Han er hovmester på Slottet. - Dere må flytte dere med én eneste gang, formaner gardisten. Han snakker sørlandsdialekt, men nå er han streng i stemmen. Og så Olav Vilnes som har kommet helt fra Tønsberg for å ta dette bildet! Hva skal vi gjøre?

Tror du vi klarte det? Fikk vi tatt bildet? Du får et hint hvis du studerer sida nøye. Mens du klør deg i hodet, kan vi fortelle at det er ei fin bok kongen og dronningen har fått. Kanskje de leser den på senga i kveld, for i dag skal de sikkert legge seg tidlig. De var jo på (Nobel-)fest i går.