Kongelig kake til 180000

Velsmakende var den neppe, den 60 år gamle bryllupskaken til hertugen og hertuginnen av Windsor. I går kveld ble en bit av kaken til Edward og Wallis Simpson solgt for 180.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det rådyre kakestykket gikk under hammeren på en auksjon hos Sotheby's i New York. Edward og Wallis sto for datidens mest omstridte bryllup. Den britiske tronarvingen sa fra seg retten til tronen for å kunne gifte seg med fraskilte Wallis. 60 år etter fortsetter ekteskapet å lage overskrifter.

Blir ikke spist

Hos auksjonsfirmaet Sotheby's i New York ble siste stykke av brylupskaken solgt til et ektepar fra San Fransisco for 29.900 dollar, eller rundt 180.000 kroner. Prisanslaget før auksjonen lød på 1000 dollar. Benjamin og Amanda Yim er skjønt enige om at de ikke kommer til å spise kaken.

- Kaken er fra en romantisk periode full av stil og eleganse, oppga ekteparet som årsak til kakekjøpet.

Veldedig formål

Inntektene fra auksjonen går til å støtte avdøde prinsesse Dianas hjertesaker. Så er det også Mohammed Al Fayed, far til Dodi, som solgte kaken sammen med en rekke andre verdifulle gjenstander. Mer enn 40.000 gjenstander fra Edward og Wallis' hjem i Paris går under hammeren. Auksjonen skulle egentlig funnet sted i september i fjor, men ble utsatt etter dødsulykken til Dodi Al Fayed og prinsessen av Wales.

DYR KAKE: Bryllpskaken etter Edvard og Wallis ble solgt på auksjon for 180 000.