Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongelig sankthans i midnattsol

EGGUM (Dagbladet): Hele det kongelige følget fikk oppleve skikkelig norsk sankthans-natt med kjempebål og trekkspillmusikk. Helt ytterst mot Atlanterhavet betraktet konger, dronninger, prinser og prinsesser midnattsola mens de spiste måsegg og drakk Mack-øl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det store jonsokbålet lyste opp, mens Lofoten Spelemannslag spilte opp til dans langs strandkanten på Eggum.

Det var et sto på menyen i natt.

- De skal også få pølse med brød samt grillet tørrfisk, lovte kongelig grillkokk Mareno Storeide.

Lunsj i det fri

Skånland handelssted utenfor Bodø var tidligere på dagen åsted for kongelig lunsj. Handelsstedet har tidligere vært en del av danskekongens krongods i Norge. Hovedhuset på stedet er fra 1794.

De to langbordene var pyntet med sju sorter markblomster, og kanskje fikk de unge et tips om at hvis de legger sju forskjellige markblomster under hodeputa sankthansnatta, så skal de drømme om sin tilkommende kjæreste.

Bor i Spania

Skånland handelssted ligger i et idyllisk landskap ved munningen av Saltenfjorden, ved den såkalte Beiarkjeften.

I dag drives Skånland Handelssted som gardsbruk. Familien bor i Spania store deler av året, men jula tilbringes på Skånland.

I tillegg kommer den internasjonale forretningsmannen, kunstkjenneren og forfatteren Haakon Mehren hjem hver sommer for å være fjøsvikar på egen gard.

SJARMERTE: Sveriges kronprinsesse Victoria sjarmerte alle da hun stilte i nasjonaldrakt under jonsokfeiringen. Her koser hun seg sammen med Nederlands tronarving, prins Willem-Alexander av Oranien.