Kongelig studietur på Sunnmøre

Sammen med sine studiekamerater ved Utenriksdepartementets aspirantkurs besøkte kronprins Haakon i dag bedriftene Pan Fish og Ekornes på Sunnmøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Sunnmørsposten var kronprinsen imponert over det han fikk se.

Studentene kom til Vigra med rutefly mandag morgen. I Gjøsundet steg følget om bord i skyssbåten «Nordic Lady», der Pan Fish-direktør Arne Nore var vertskap.

Nore viste fram oppdrettsanlegget som ligger like sør for flyplassen. Gruppen entret anlegget fra båten og fikk en innføring i hvordan fiskeoppdrett foregår i praksis.

Aspirantene ble deretter fraktet videre til Brosundet i Ålesund, der de gikk i land. Bare et fåtall bysbarn rakk å registrere kronprinsen på sin vandring til Pan Fish' hovedkontor og nytt foredrag der.

Busstur til møbelbedriften Ekornes i Sykkylven var neste post på programmet. Konsernsjef Jens Petter Ekornes var glad for å hilse studentene velkommen. Møbelgiganten har tidligere aldri hatt kongelig besøk.

Diplomataspirantene fikk omvisning i alle ledd av møbelproduksjonen. Allerede på dette nivået kan det knyttes kontakter som vil bli verdifulle i framtida. Spesielt i Østen er det norske diplomatiet hyppig benyttet som døråpnere til markedet.

Under oppholdet på Sunnmøre representerte ikke kronprins Haakon kongefamilien, men ønsket å være anonym i likhet med sine medstudenter. Følgelig var han ganske sparsom med offentlige uttalelser. Men idet han gikk inn i Ekornes-fabrikken, ga han uttrykk for at han var imponert over det han hadde sett så langt på studieturen.

Senere på dagen besøkte følget Ulsteinvik og Ulstein Verft.

(NTB)