Kongelig Volvo-avtale

Volvo har inngått en gullkantet avtale med Slottet om å levere 25 luksusbiler til kronprins Haakon og Mette-Marits bryllup. Til stor irritasjon for Oslos bilutleiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brigader Bjørn Ruud, som har ansvaret for bryllupsavviklingen, bekrefter overfor Aftenposten at Volvo toll- og avgiftsfritt skal innføre 25 luksusbiler av modellen S80 Executive i anledning kronprinsbryllupet 25. august. Ruud framhever gode erfaringer med Volvo ved tidligere anledninger, og fordelen ved at fabrikanten kan levere et sett av identiske biler til bryllupet.

Oslos bilutleiere er irriterte over å ha tapt oppdraget, som blir en verdifull reklamejippo for den svenske bilfabrikanten.

Den ekslusive leieavtalen er forhandlet fram mellom Slottet og Leif Feiring ved Volvo Personbiler Norge. Ingen av partene vil kommentere prisen på oppdraget, men henviser til at det er en privat avtale, skriver Aftenposten.

Verdifull reklame

Ifølge rådgiver Wenche Halsen i PR-byrået Geelmuyden.Kiese er avtalen gull verdt for Volvo. Selv om det er umulig å anslå reklameverdien i kroner og øre, sier Halsen til avisa at dersom Volvo skulle kjøpe reklame i mediene med like lang sendetid og likt antall seere, ville det kostet selskapet et tosifret millionbeløp.

Oslos bilutleiere er skuffet over tapet av det prestisjefylte oppdraget. De mener at de kunne stilt med 20 helt like Volvo-biler dersom dette er et krav fra Slottet. Dersom bilene kunne vært ulike, er det ifølge Aftenposten nok biler å leie ut.

GIFTER SEG: Kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby.Foto: SCANPIX