Kongelige feiret bryllup i telt

Dronning Ingrids vakre slottshage dannet en romantisk ramme rundt årets prinsessebryllup i Danmark. Vakrest av alle var bruden, prinsesse Alexandra, og dronning Sonja ble heldigvis bra nok i ryggen til å delta i festlighetene etter fallet om bord på kongeskipet samme formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dronningen virket noe preget av fallet og tok et godt tak i sin manns arm på vei inn i den 300 år gamle slottskirken på Gråsten.

Dronning Sonja var i lys blå gallakjole, mens kong Harald var sjeldent flott i Sjøforsvarets gallauniform. Begge hadde den danske Elefantorden over brystet. Også kronprins Haakon var i sjøforsvarets gallauniform.

Brudens mormor og dagens vertinne, dronning Ingrid, ble ledsaget av sitt barnebarn kronprins Frederik. Den 88 år gamle enkedronningen har nylig brukket lårhalsen og måtte støtte seg til en rullator på vei inn til sin plass i kirken.

Elegant brudepar

Brudens kjole, i eggeskallfarget silke med lange ermer og et 5 meter langt slep, var enkel og elegant. Over slepet hadde prinsessen et gammelt kniplingsslør som tidligere er brukt av tre generasjoner kongelige. Første gang av dronning Ingrids mor, og senest av brudens mor, prinsesse Benedikte. Også diademet som sløret var festet i, ble brukt av dronning Margrethe og hennes to søstre da de giftet seg.

De lange ermene på brudekjolen kom godt med under kjøreturen i åpen bil gjennom Gråsten etter vielsen. Været var langt fra sommerlig i Sønderjylland lørdag. Brudgommen, tyske grev Jefferson von Pfeil, var elegant i kjole og hvitt.

Med høye og klare stemmer lovet brudeparet å elske og ære hverandre til døden skilte dem ad.

Fest i telt

For å få plass til de over 300 bryllupsgjestene var det satt opp et stort telt i hagen på Gråsten Slott. Teltet, som kirken, var pyntet med romantiske blomsterarrangementer i pastellfarger. De fleste blomstene kom fra Gråstens slottshage og fra Fredensborg, dronning Margrethes sommerslott nord for København.

I teltet var det dekket runde småbord til 15-18 personer. Menyen var dansk og tilpasset årstiden og personlige ønsker fra brudeparet og brudens mor. Ved folkefesten inne i selve byen Gråsten gikk det mest i pølser og øl.

Prominente gjester

Ti kongehus, både regjerende og ikke regjerende, var representert ved bryllupet, i tillegg var den europeiske adelen fyldig representert. Og alle så ut til å more seg kongelig til ut i de små timer.

Den offisielle feiringen av prinsessebryllupet ble avsluttet med festfyrverkeri på slottssjøen ved midnatt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer