Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongelige julenisser

Kronprinsparet ga bort gaver til mindreårige asylsøkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon hadde med seg CD\'er av norske artister og fruktkurver da de besøkte enslige mindreårige asylsøkere på Hvalstad asylmottak i går.

Mottaket ligger noen kilometer unna Skaugum. Der fikk de møte de 34 unge, enslige asylsøkerne som for tida bor på mottaket. Kronprinsparet ble orientert om mottaket og fikk en omvisning i lokalene.

- Bryr seg om oss

- Kronprinsen spurte meg om aktivitetene her og hva jeg drev med. Jeg fortalte at jeg spiller fotball og basketball og at jeg liker å gå på diskotek, forteller 16-årige Nas Ben fra Nigeria.

Han kom til Norge for tre uker siden.

- Det er veldig hyggelig at kronprinsparet kom for å hilse på oss og at de bryr seg om oss. Det var en glede å møte dem, sier 16-åringen.

Stas

De unge asylsøkerne har kommet til Norge uten familie. Derfor var det stas når kronprinsparet overrakte julegaver.

- Det var veldig sjarmerende at de hadde med julegaver. Ungdommene syntes det var fantastisk at kronprinsparet tok seg tid til å møte dem, sier direktør for HERO mottakskompetanse, Ahmed Bozgil.

Kronprinsparet snakket om trygghet i den vanskelige situasjonen ungdommene er i.

- De var veldig engasjerte og jeg er imponert over refleksjonene deres og hvor godt orienterte de var, sier Bozgil.

Kronprinsparet var i godt humør under besøket. De takket for seg, smilte og vinket og fikk til gjengjeld applaus fra de unge asylsøkerne da de reiste.

GAVMILDE:</B> Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fortet seg inn på mottaket da de dukket opp med gaver.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media