Kongelige presanger

BEIJING (Dagbladet): Pakker med leker var mer spennende enn en ekte konge og dronning fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med store, forventningsfulle øyne pakket de cerebral parese-rammede kinesiske barna opp lekene som kong Harald og dronning Sonja hadde med seg i bagasjen.

Ivrig forsøkte noen av barna å rive opp papiret på pakkene fortest mulig, mens andre var mer forsiktige og beundret det fine gule bamsepapiret lekene var pakket inn i. Gavene hadde kongeparet med seg til barneavdelingen ved Kinas rehabiliteringssenter for funksjonshemmede i Beijing. Som barn flest var det langt mer spennende med nye leker enn med en voksen mann og dame fra Norge.

Lekene er spesialtilpasset barn som lider av cerebral parese, og skal brukes i treningen deres. Det er ingen tvil om at gavene var populære. Lenge før kongen og dronningen kom hadde barna stirret forventningsfullt på de mange pakkene som lå på bordet. Og endelig var kongeparet der. Det var som julaften og bursdag på en gang.

Kongeparet ble tatt imot av Deng Pufang, som er leder for handikapforbundet i Kina, og beskytter for Kinas rehabiliterings- og forskningssenter for handikappede.

Under samtalen kom Deng inn på samarbeidet og utveksling av kunnskap som senteret har med Sunnaas sykehus utenfor Oslo, og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer