Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongelige presanger

BEIJING (Dagbladet): Pakker med leker var mer spennende enn en ekte konge og dronning fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med store, forventningsfulle øyne pakket de cerebral parese-rammede kinesiske barna opp lekene som kong Harald og dronning Sonja hadde med seg i bagasjen.

Ivrig forsøkte noen av barna å rive opp papiret på pakkene fortest mulig, mens andre var mer forsiktige og beundret det fine gule bamsepapiret lekene var pakket inn i. Gavene hadde kongeparet med seg til barneavdelingen ved Kinas rehabiliteringssenter for funksjonshemmede i Beijing. Som barn flest var det langt mer spennende med nye leker enn med en voksen mann og dame fra Norge.

Lekene er spesialtilpasset barn som lider av cerebral parese, og skal brukes i treningen deres. Det er ingen tvil om at gavene var populære.
Lenge før kongen og dronningen kom hadde barna stirret forventningsfullt på de mange pakkene som lå på bordet. Og endelig var kongeparet der. Det var som julaften og bursdag på en gang.

Kongeparet ble tatt imot av Deng Pufang, som er leder for handikapforbundet i Kina, og beskytter for Kinas rehabiliterings- og forskningssenter for handikappede.

Under samtalen kom Deng inn på samarbeidet og utveksling av kunnskap som senteret har med Sunnaas sykehus utenfor Oslo, og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).

For tida er hun og Knut-Johan Onarheim fra FFO tilknyttet rehabiliteringssenteret i Beijing.

- Vi bidrar med fagkunnskap til kineserne, sier Sällström.

Hele Norges coronakart