Kongemøte hos Lasse

MÜNCHEN (Dagbladet): - Skinka er det beste på standen til Lasse. Ekte parmaskinke, sier Bjørn Dæhlie. I går spiste Norges fire skikonger på 90-tallet lunsj sammen i tredje etasje på Lasse Kjus' gedigne messestand. De snakket om klær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen har Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang, Kjetil Aamodt og Lasse Kjus 13 OL-gull, 26 OL-medaljer, 18 VM-gull og 43 VM-medaljer. Det blir 69 medaljer til sammen. Slike meritter er salgbare langt utenfor skiarenaen.

Verdens største messe for sportsklær og -utstyr holder hus i lokalene til den gamle flyplassen i München. Kjus har bygd noe tilnærmet en flyhangar for å vise fram den aller første Kjus-kolleksjonen:

Litt klær, mye plater og plast og info-disk i første etasje. Garderobe i andre etasje. Serveringssted med kveldskjolekledd vertinne, oliven, peanøtter, parmaskinke, mozarellaost, tomater og rettigheter i tredje etasje.

Det var her Dagbladet - etter flere timers jobb - klarte å samle Norges største medaljesankere til lunsj klokka 13.30 i går.

- Et kvalitetstegn, sier Bjørn Dæhlie - og tenker ikke på medaljene, men Kjuser'ns oppdisking.

50 meter unna ligger Bjørns egen messestand. På størrelse med et vedskjul. Lasse forklarer forskjellen slik:

- Jeg satser på et internasjonalt marked. Da er det viktig å vise seg fram.

Satser stort

Kvartetten har ikke konkurrert sammen siden OL på Lillehammer. Det er ikke tilfeldig at de møttes igjen på ei messe som denne. De var under samme tak for å tale sin egen sak. Det vil si - knytte kontakter og snakke med mulige samarbeidspartnere.

  • Dæhlie selger funksjonelle klær til trening og fritid - gjerne til bruk i skog og mark. Han fikk i går en avtale som sikrer inntak av klærne hans i tusen tyske butikker. Slikt blir det penger av.
  • Ulvang selger ull - blant annet strømper og lange underbukser. Han trasket rundt i lokalene uten egen stand - men med pratesjuke kjentfolk på hvert hjørne. Verdifull investering av tid.
  • Kjus håper å erobre markedsandeler med kul design, fine farger og høy kvalitet. Like gode i skibakken som på afterski. Kjus påstår at han har fått saftige kontrakter allerede etter to messedager.
  • Aamodt har solgt navnet sitt på lisens til noen karer som selger skinnklær. Kenguruskinn. Hansker og jakker. Men Kjetil er litt treig. Han gjør ikke så mye ut av det.

- Jeg har ikke noe med firmaet å gjøre. Men får provisjoner av salget, sier han.

- Misunner du ikke Lasse det han har her?

- Jo, det er jo litt konge her oppe. Men det er ikke noe for meg. Jeg får henge meg på Kjuser'n, og være med ham isteden.

MESTERMØTE: Dagbladet samlet 90-åras norske skikonger til eksklusivt møte i München i går. Kjetil Aamodt, Bjørn Dæhlie, Lasse Kjus og Vegard Ulvang har til sammen tatt 69 VM- og OL-medaljer for Norge.