Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongen: - Dette er ferie!

Kong Harald vil helst seile regattaer langs den spanske middelhavskysten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter hektiske uker hjemme i Norge nyter kong Harald og dronning Sonja sommerukene i spansk farvann.

- Her er det deilig og varmt, sier kong Harald til NTB under premieutdelingen etter helgens regatta i Alicante.

Han er brukbart fornøyd med resultatetene hittil i sommer.

- Men i dag kan vi ikke være helt fornøyde med resultatet, sier kong Harald etter en litt skuffende femte plass i regattaen Trofeo Tabarca.

Kong Harald styrte med stødig hånd da han deltok i regattaen i farvannet utenfor Alicante med sin båt «Fram XV». Om bord så stemningen ut til å være både uformell og kameratslig. Med over 30 varmegrader og til tider dårlig vind, var seilasen en varm opplevelse for kongen som stilte til start med rød skyggelue, hvit t-skjorte og en lys shorts. Det var seilaser både fredag, lørdag og søndag.

- Det er noe med det å arbeide med elementene, også er det en form for sjakkspill, sier kong Harald for å forklare sin fascinasjon for seiling.

Kongen har allerede vært på flere seilregattaer langs den spanske kysten tidligere i sommer, og han skal delta på flere i de kommende ukene.

De siste ukene og månedene har kongeparet blant annet blitt besteforeldre, deltatt i dåpen til deres barnebarn, markert 100-årsjubileet for kong Olavs fødsel samt fått beskjed om at også kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit venter barn. Nå er det sommer, og de to kan endelig slappe av.

Mens kongen bruker mye av sin tid i Spania på seiling, følger dronningen ivrig med. Slottet opplyser til NTB at hun også har en rekke andre gjøremål mens de to ferierer i Spania.

- Kongeparet ferierer, og det er ikke noe offisielt program under oppholdet i Spania, opplyser informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til NTB.

Under regattaen i Alicante i helgen bodde kongen og dronningen om bord på kongeskipet som lå ankret opp i havnen like utenfor byen. Lørdag kveld var det selskap ombord på K/S «Norge», og fra akterdekket lød muntre toner. «Fram XV» ble fortøyd langs skutesiden.

K/S «Norge» kom til den spanske kystbyen etter å ha seilt fra Hankøsund i Østfold der den var med på markeringen av 100-årsdagen for kong Olavs fødsel 2. juli. I mer enn 60 år har skipet seilt i norsk og internasjonalt farvann. De siste årene har skipet vært base for kong Harald og hans mannskap under regattaer i spansk farvann. I sommer brukes skipet som base for kongen og dronningen under deres ferie.

Kong Harald og dronning Sonja kom til Alicante torsdag kveld etter å ha deltatt i prins Carl Bernadottes bisettelse i Stockholm. De to kom med fly til Stockholm fra Madrid, og dro tilbake til Spania seinere samme dag.

Og etter helgen bærer det videre fra Alicante. Allerede mandag ettermiddag kaster nemlig kongeskipet loss med kurs for Palma hvor kongen skal delta i nye seilaser.

(NTB)

SEILKONGEN: Kong Harald styrte søndag sin seilskute «Fram XV» med stødig hånd. Kongen og mannskapet hans deltok i den spanske seilregattaen Trofeo Tabarca i Alicante. På regattaens siste dag endte «Fram XV» på en femteplass.