Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongen: - Jeg føler meg trygg

Kong Harald, som er på statsbesøk i Belgia, fikk en kort orientering om terrortruslene mot Norge i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Harald er ikke overrasket over terrortrusselen som Osama bin Ladens nærmeste rådgiver kom med i dag.

- Etter 11. september er de fleste vestlige land truffet av slike trusler, så jeg er ikke overrasket om det også rettes en trussel mot Norge, sa kongen under et treff med pressen i slottet i Brussel i dag. Han er på besøk i Belgia hos sin fetter kong Albert.

På spørsmål om kongeparet ble skremt av truslene, svarte kong Harald:

- Vi føler oss helt trygge, vi. Og jeg føler meg helt trygg på at det beste er gjort for å trygge norske borgere, sa han.

Kongeparet, som ledsages av blant andre utenriksminister Jan Petersen under statsbesøket i Belgia, ble orientert om de angivelige truslene mot Norge fra al-Qaida like før den daglige pressekonferansen.

Utenriksministeren sier han ikke vet hvorfor Norge er pekt ut som et terrormål, og at det arbeides med å finne ut om terroroppfordringen fra al-Qaidas ledelse er en reell trussel mot Norge.

- Foreløpig kjenner vi ikke mer til hva som ligger bak enn det som er kommet ut på arabisk fjernsyn. Men vi jobber nå med saken i Oslo, sier Petersen.

Han sa det foreløpig ikke er tatt stilling til om truslene skal få konsekvenser for norske ambassader i utlandet.

USA, Storbritannia og Tyskland har stengt sine ambassader i Saudi-Arabia etter terrortrusler.

- Vi har gitt melding til våre ambassader om hva vi vet. Vi går også gjennom våre sikkerhetsrutiner for ambassadene på nytt, sier Petersen.

Utenriksministeren sier at kongeparets besøk i Belgia går videre som planlagt.

Da kong Harald og dronning Sonja besøkte Antwerpen i formiddag, sto en påfallende stor mengde med belgisk antiterrorpoliti vakt.

Men utenriksministeren sier sikkerhetsoppbudet ikke hadde sammenheng med de nye truslene, som han først ble kjent på ettermiddagen gjennom TV-stasjonen Al-Jazeera.

Truslene kom fram i et lydbåndopptak på den arabiske TV-kanalen i dag. Der oppfordrer en stemme som skal tilhøre Osama bin Ladens øverste rådgiver Ayman al-Zawahri, alle muslimer til å angripe vestlige mål i muslimenes hjemland.

USA, Storbritannia, Australia og Norge nevnes spesielt. At Norge blir nevnt, har skapt undring, siden Norge i motsetning til de tre andre landene, ikke støttet krigen i Irak.(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media