Kongen: - Koselig å være på jobb igjen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er veldig koselig, synes jeg, sa kongen da han og dronningen besøkte Sola kommune torsdag.

- Helt enig, la dronning Sonja raskt til.

Kong Harald sparte ikke på smilene da han torsdag endelig kunne dra på jobb ut i landet igjen etter nærmere et halvt års sykemelding.

- Jeg har gledet meg lenge til dette, sa kongen blant annet under et kort møte med pressen i forbindelse med besøket hos oljeselskapet ConocoPhillips.

Kongeparet skulle egentlig ha vært til stede ved åpningen av nybygget til Hovedredningssentralen på Sola 27. november i fjor, men kongens sykdom satte en stopper for det.

Orientering om HRS

Like etter ankomsten fikk kongeparet den orienteringen om HRS og kystradioen som de skulle ha hatt i fjor. I tillegg fikk de hilse på representanter fra de 20 organisasjonene som kan være involvert i forbindelse med ulike redningsaksjoner i Norge. De kongelige gjestene hilse på blant andre Bjarte Sagen fra det sivile fartøyet «Nordic II» som var blant de første som kom til havaristedet etter Rocknes-ulykken. Sagen kastet seg resolutt i sjøen for å redde noen av mannskapet fra «Rocknes».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.