Kongen abdiserer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RYKTENE OM

hans avgang har gått like lenge som om pavens død. Tror vi det før vi får se det?

Det har sjelden vært snakk om når Carl I. Hagen går av. Det har snarere vært snakk om hvis. Hvis Carl I. Hagen skulle gå av, hvem i all verden skulle overta? I to sekunder ble prinsen av Os pekt ut som den ektefødte tronarvingen, men Terje Søviknes begikk den ultimate synd. Én ting var å bli grepet i sex, langt mer alvorlig var det å bli grepet i løgn. Ikke bare på tv, men overfor kongen selv. Det var et utilgivelig svik.

DERMED MÅTTE CARL I.

Hagen booke om enveisbilletten til Spania og belage seg på mer suksess som landets mest utskjelte politiker. Det har aldri plaget ham. Hagen liker å skjelle ut politikere selv, og i motsetning til mange av sine kolleger på Stortinget, har han skjønt den enkleste av alle politiske sannheter: Du skal ikke vinne hele folket. Hvis 70 prosent hater deg, er det fremdeles nok av prosenter som elsker deg eller synes du er helt ok.

MEN PARTIEIER HAGEN

bar likevel på en drøm. Om han aldri fikk sitte rundt kongens bord, kunne han bli nest etter kongen. Stortingspresident smakte av statsmann. Den drømmen ble knust av Bondevik II, og det har regjeringen angret på siden. Om Bondevik & Co syntes Hagen var uspiselig med klubbe og stoppeklokke, har de måttet svelge atskillig mer enn sin finfølelse med Hagen nede i salen. Denne uka er det paybacktime når statsbudsjettet legges fram.

DA VIL DEN KONSTITUERTE

etterfølgeren Siv Jensen spille en hovedrolle. Jensen er til forveksling lik en normal politiker. Til å være Frp-er snakker hun mistenkelig lite om kriminelle innvandrere. Det er nesten så du kan mistenke henne for å være Høyre-vridd.

Hvis Siv Jensen overtar, er det ikke bare slutten på Hagen-epoken, men den endelige bekreftelsen på at Frp er blitt et etablert og vanlig parti. Imens drømmer Hagen videre om både klubbe og svarte biler. Skal vi tro ham nå? Paven er døende, meldes det fra Vatikanet. Før eller siden må det skje.