Kongen åpnet Norges nye hovedflyplass

GARDERMOEN (NTB): Den nye hovedflyplassen er offisielt åpnet. Kong Harald innviet en ny periode i norsk samferdsel i den store ankomsthallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongen viste optimisme på den nye flyplassens vegne, da han i sin innvielsestale onsdag kveld mintes åpningsseremonien for OL på Lillehammer, og sa «at sentrale aktører fra den gang også er med her, burde love godt».

Blant de om lag 500 gjestene som var med på den offisielle åpningen var både statsminister Kjell Magne Bondevik, samferdselsminister Odd Einar Dørum og konsernsjef i NSB, Osmund Ueland.

Festpyntede mennesker i bunader og dress var samlet i flyplassens store ankomsthall. Kongen nevnte omgivelsene og beskrev arkitektur og utforming av bygninger som flott og spennende.

- Den kunstneriske utsmykningen er med på å gi reisende og ansatte en ekstra opplevelse- og kanskje noen tankevekkere, sa kong Harald.

Kongen mente det er mange som fortjener honnør for godt lagspill i forbindelse med planleggingen og styringen av et så stort prosjekt som utbyggingen av den nye hovedflyplassen har vært.(NTB)