Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongen av Europa

BARCELONA (Dagbladet): Manchester United - Bayern München 2 - 1. - Det er uvirkelig og veldig vanskelig å sette ord på det jeg føler, sier overtid-matchvinner Ole Gunnar Solskjær. - Men hvis noen fortsatt lurer på hvorfor jeg ble i United, så skjønner de det kanskje nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Greit det, S O L S K J A E R. Veldig greit. Det er nemlig ikke mulig å gjøre seg mer fotballhistorisk enn det du gjorde i løpet av de 10 minuttene du fikk på Nou Camp i går kveld. Men før Manchester United risser deg inn i klubbsjela til evig tid skal du vite følgende:

Det du gjorde litt over klokka 22.30 i Barcelona i går kveld hører ikke hjemme i virkeligheten.

Eller?

- Med det presset vi hadde måtte vi jo få mål, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

- Og fordi moralen i dette laget er så høy - og alle jobber for hverandre hele tida - så fikk vi det også. Men ja, det var dramatisk.

- Og det deiligste jeg har vært med på som fotballspiller.

- Hvor deilig?

- Jeg husker ikke, det har ikke gått opp for meg ennå. Men det er jo sånn man går og drømmer om når man er liten gutt. For dette er det største du kan oppleve som klubbspiller på noe fotballag. Og så var det jeg som avgjorde på overtid.

Måtte se det først

- Trodde du på mål da du kom inn 10 minutter før slutt?

- Klart det - jeg tror alltid på mål. Og spesielt når jeg har friske bein og de andre er slitne. Jeg merket med en gang at jeg fikk rom som kunne gi avslutninger. Da Teddy (Sheringham) flikket Beckhams corner videre med hodet, stupte jeg fram og fikk tåa på ballen.

- Og så var det i orden?

- Ikke med en gang. Jeg visste ikke at det skulle bli mål da jeg traff ballen. Og derfor måtte jeg se den i nettmaskene. Det kan ikke måles med noe.

- Og nå blir du i United - uansett?

- Nei, ikke uansett. Men jeg vil ikke snakke om det nå. For det er ikke riktig tid. Nå vil jeg bare tenke på dette, sier Ole Gunnar Solskjær.

Teddy like stor

Teddy Sheringham - som kom inn og tok tak i FA-cupfinalen på Wembley sist lørdag - fortjener en bauta han også. Det var jo han som startet UEFA-historiens røffeste innspurt. For da Bayern München var Europas konger - og det er jeg overbevist om at Alex Ferguson følte også - så slo han inn 1 - 1 på overtid.

Litt seinere - et United-minutt eller så - headet han David Beckhams corner ned i beina til Solskjær og mål, seier, Mesterliga-pokalen og The Treble.

Der og da flyttet jeg blikket til Alex Ferguson. Som etter det første spontanutbruddet - hvor tyggegummien hans fløy som en Beckham-cross helt ut i midtsirkelen - gjorde noe jeg aldri har sett gubben gjøre før.

For han som nå helt sikkert blir Sir Alex Ferguson, måtte rett og slett ha en å takke. Da spillere, reserver, fysioterapeuter, bodyguards og saftbærere feiret som gale der ned bak Bayerns mål - rettet Ferguson blikket mot himmelen.

Og foldet hendene.

Ikke rettferdig

For han visste hvor heldige Manchester United hadde vært. Det var nemlig ikke rettferdighet det som skjedde i fotballkjelen Nou Camp denne klamme kvelden. For etter at Super-Mario Basler hadde parkert et frispark bak Peter Schmeichel etter fattige fem minutter, var lufta ute av The Treble.

Og enda mer:

Og da Bayern brukte Uniteds sluttoffensiv til alt bortsett fra å score, gikk det så stolpe-flisene føyk rundt øra på Peter Schmeichel.

Feirer fortsatt

Etterpå - da dommeren hadde blåst og Solskjær hadde gjort seg til United-legende - gikk United i bakken. Før de reiste seg igjen og alternerte mellom gutturale jubelkvekk og tårer herfra og til evigheten. Men èn mann gikk for seg sjøl.

Og Ole Gunnar Solskjær fikk ikke selskap før Ronny Johnsen kom stormende og sørget for en liten norsk høytid.

- Jeg husker ikke hva jeg sa, men det var i hvert fall ikke noe smart, sier Ronny Johnsen til Dagbladet.

- Det var liksom bare et sus uten rot i virkeligheten. Etter det ble bare Manchester United ute på Nou Camp.

Og da Bayern München var ferdigdusjet, var de der fortsatt. Sammen med 50 000 fans som opplevde det Alex Ferguson satte blikket sitt på allerede i januar.

Den første og største Europa-pokalen på 31 år.

Og The Treble.

STØRST I EUROPA:</B> Foran mange hundre millioner TV-seere og 90000 tilskuere på Nou Camp i Barcelona er Ole Gunnar Solskjær den aller største helten. - Det er helt utrolig, og veldig vanskelig å beskrive hva jeg føler, sier matchvinneren.