Kongen av Jordan: - Vi står overfor tredje verdenskrig

Hevder IS har tatt livet av over 100 000 muslimer de siste to årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kong Abdullah av Jordan var tirsdag på dagsbesøk i Kosovo, og sammen med landets president Atifete Jahjaga adresserte monarken pressen i hovedstaden Pristina.

Der kom monarken med krasse uttalelser i etterkant av angrepene på Paris som IS har påtatt seg det fulle ansvaret for. 

• Følg siste nytt fra Paris-angrepet i Dagbladets nyhetsstudio.

- Vi står overfor en tredje verdenskrig mot menneskeheten, og det er dette som gjør at vi er samlet her i dag. Dette er en krig som kjempes innad i islam, og dessverre er over 100 000 muslimer drept av Daesh (IS) de siste to årene, uttaler Abdullah.

- Et utyske
- Da har jeg ikke tatt med grusomhetene lignende grupper i Afrika og Asia har gjennomført, fortsetter kongen av Jordan.

Videre kommuniserer Abdullah at verden må handle hurtig for å svare på de sammenvevde truslene den opplever fra IS.

- Det grusomme angrepet på Paris viser at det utysket som terrorisme er, kan slå til hvor som helst og når som helst, sier han.

Ekspert: - Uheldig retorikk
Ekstremismeforsker Lars Gule uttalte tirsdag under DBTVs livesending, at det å bruke krigsretorikk, som både Frankrikes president Francois Hollande, og nå Kong Abdullah av Jordan har kommunsiert de siste dagene, er uheldig. 

- Det er akkurat det IS vil. De ønsker å fremstille seg som en stat som kan gå i krig, og er i krig. Den retorikken IS benytter seg av - oss mot dem - den har appell. Dette kan føre til at flere fremmedkrigere reiser til Syria, eller melder seg for å utføre liknende aksjoner i Europa, fortalte Gule til DBTV.

Jordan var en av de første landene i Midtøsten som anerkjente Kosovo som en egen stat etter de erklærte uavhengighet fra Serbia i 2008.

• Les også: Fryktet terrorangrep inne på HDI-Arena