Kongen av priskutt gikk ned 20,5 millioner

Arne Vaagen kuttet og kuttet, men måtte kutte enda mer for å få solgt luksusleiligheten på Frogner som ble lagt ut for 68 millioner. Nå er den solgt for 47,5 millioner.

ENDELIG SOLGT: Niels Juels gate 14 ble solgt for 47,5 millioner kroner
ENDELIG SOLGT: Niels Juels gate 14 ble solgt for 47,5 millioner kronerVis mer

(Finansavisen): Vi snakker om én av Norges største priskutt på eiendom – i hvert fall blant de seriøse når hedgefondforvalter Arne Vaagen endelig har fått en kjøper til luksusleiligheten i Niels Juels gate 14 i Oslo, skriver Finansavisen.

Vaagen kjøpte leiligheten av Celina Midelfart for 20 millioner tilbake i 2007. Deretter kjøpte han en tilliggende seksjon av Susan June Matland og Magne Bolstad for 5,4 millioner i 2010. På toppen kom en storstilt oppussing, hvorpå Vaagen i samarbeid med eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren gikk ut med en prislapp på 68 millioner kroner i september i fjor.

«Ikke gullkantet»

Kun en måned senere ble prislappen kuttet dramatisk i det 13 millioner ble skåret bort, og eiendommen ble lagt ut på ny med et forlangende på 55 millioner.

- Det var selgers ønske å møte markedet i større grad, og komme i tettere dialog med interessenter», uttalte Fredrik Dyve til Finansavisen etter at det ikke hadde kommet inn noen bud på eiendommen.

- Det er blitt brukt betydelige midler på oppussingen. Det er blitt fortalt meg noen summer, og stemmer det, så er det ikke snakk om noen gullkantet fortjeneste for selger», sa Dyve.

Om priskuttet lokket frem interessenter er mulig, men ikke i så stor grad at det endte i noen avtale. Dermed måtte Dyve i mars kutte prisen på ny. Denne gangen gikk eier og megler under 50 millioner, til 49,5 millioner.

30 prosent kutt

Det siste priskuttet var det som skulle til selv om ingen ville gi prisforlangende til tross for at prisen var kuttet med 18,5 millioner. Vaagen måtte strekke seg enda lenger ned – til 47,5 millioner kroner før kjøperen ville skrive under på kjøpekontrakten, skriver Finansavisen.

Samlet priskutt er følgelig på hele 20,5 millioner kroner eller rett over 30 prosent sammenlignet med opprinnelig pris.

Andre økonominyheter:
-
Pareto-analytiker: - Diamonds are forever
- Molnes forteller investorer at de kan doble pengene