Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongen av Saudi-Arabia advarer mot kvinner

Ber media utøve selvsensur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kong Abdullah av Saudi Arabia advarer media i landet mot å vise bilder av saudiarabiske kvinner, etter press fra presteskapet. Det melder Reuters.

Da kongen kom til makten i fjor, var det mange saudiarabere som håpet at det ville bli en forandring i det svært konservative kongedømmet. De siste månedene har aviser trykket bilder av saudiarabiske kvinner med tilknytning til artiklene. Som regel er håret dekket og ansiktet bart.

Landets religiøse praksis av Islam, wahhabisme, anser slike bilder som moralsk fordervelige. Mange geistlige advarer mot en liberalisering av landets skikker, som de frykter vil lede til sekularisering og moralsk forfall.Taler mot «nakne ansikter»

Etter press fra de geistlige har også kongen tatt til orde mot slike bilder, skriver CNN.

- Det finnes bilder i noen aviser, ... og man bør spørre seg selv om man vil se datteren, søsteren eller kona si framstå slik. Selvfølgelig er det ingen som vil noe slikt, sa kongen i et møte med avisredaktører på mandag.

Kongen ba avisene utøve selvsensur, ettersom kvinnene ikke var i stand til selv å ta de riktige avgjørelsene.

- Unge mennesker styres av følelsene sine, men følelsene kan føre en på vidvanke. Så jeg ber dere være forsiktige, sa kong Abdullah.Nasjonen går først

Kongen, som i saudiarabiske aviser framstår som en moderniserende farsfigur, anmodet dessuten avisene om å «beskytte landet» - det vil si ikke skrive noe negativt.

- Jeg ber dere holde dere unna uklare saker som ikke baserer seg på annet enn rykter og som kan skadet landet deres, erklærte han.

- Enkelte korrespondenter i Saudi-Arabia ønsker å markere seg og går for langt. Dersom han [korrespondenten] har en sak, bør han oppsøke den relevante ministeren for å få klarhet i saken. Andre mennesker bare ler av nød, men det er ikke slik vi gjør det, sa kongen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling