Kongen beklager trontaletull

Hoppet over en side av trontalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Kongen skulle lese om trontalen under åpningen av stortinget i dag, gikk ting litt i ball. Ved en glipp hoppet Kong Harald nemlig over side to av manuset - hvor regjeringen utdypet hvilket ansvar Norge har i forbindelse med flyktningkrisen. Brått gikk han over til en del av talen som handlet om sysselsetting og norsk økonomi istedet.

Se video fra trontaletabben, og sammenlign med manuset på regjeringens sider.

Slottet bekrefter at Kongen rett og slett bladde over en side:

- Kongen beklager at han kom i skade for å bla over en side i trontalen, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved Det kongelige slott i epost til Dagbladet. 

Flyktningsituasjonen fokus Åpningen av trontalen var helt og holdent viet flyktningsituasjonen i Europa. En stor del av trontalen handlet også om de vanskelige omstillingene norsk økonomi står overfor i årene som kommer.

Ifølge NTB sier regjeringen at statsbudsjettet for 2016 - som legges fram om kort tid - skal fremme omstilling og høy sysselsetting.  

Omstilling
Høyre og Frp varsler i trontalen også at de vil prioritere tiltak som bidrar til langsiktig omstilling av den norske økonomien. Skattesystemet skal innrettes slik at det «i større grad bidrar til vekst og verdiskapning».

— Fallet i oljeprisen har gjort at omstillingen må skje raskere enn vi kunne håpet på. Flere opplever nå større usikkerhet om sin jobb og sin inntekt, ble det påpekt i trontalen.

Kongen beklager trontaletull