BEKLAGET:  Kong Harald og dronning Sonja sammen med f.h. stortingspresident Dag Terje Andersen, kunstner Anne Vistven og leder av konkurransejuryen Per-Kristian Foss etter avdukingen av maleriet med kongens edsavleggelse i Stortinget 21. januar 1991 som motiv på Stortinget i dag. Han valgte samtidig å kommentere medaljebråket.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BEKLAGET: Kong Harald og dronning Sonja sammen med f.h. stortingspresident Dag Terje Andersen, kunstner Anne Vistven og leder av konkurransejuryen Per-Kristian Foss etter avdukingen av maleriet med kongens edsavleggelse i Stortinget 21. januar 1991 som motiv på Stortinget i dag. Han valgte samtidig å kommentere medaljebråket. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Kongen beklaget medaljebråket

Vurderer å si unnskyld til Trond Ali Linstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forbindelse med avdukingen av et maleri av ham selv på Stortinget i dag, kommenterte kong Harald for første gang kaoset rundt tildelingen av Kongens fortjenstmedalje i sølv til Trond Ali Linstad.

Linstad skulle i forrige uke fått tildelt medaljen på før den først ble utsatt på ubestemt tid. Etter et møte på Slottet fikk Linstad beskjed om at Kongen hadde bestemt at han ikke skulle få medaljen likevel.

- Vi har forsøkte å gjøre så godt vi kunne, men vi beklager for den situasjonen som oppsto, sa kong Harald, ifølge VG.

Han sa videre at han vil komme tilbake til om han kommer til å beklage kaoset overfor Linstad.

- Dette er utrolig pinlig for kong Harald - og jeg er ytterst sjokkert over at denne personen får medalje; man kan ikke dekorere folk som har slike holdninger, mente kongereporter Johan T. Lindwall i svenske Expressens overfor Dagbladet da bråket startet.

Det endte med at tildelingen ble slettet.