Kongen er blitt syk igjen

Kong Harald ble fulgt av Dronning Sonja til sykehus i går fordi han følte seg dårlig. Kongen er nå innlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongen ble innlagt på Rikshospitalet klokka 13.25 lørdag ettermiddag med diagnosen urinveisinfeksjon. Han har oppholdt seg på Kongseteren i Oslo siden han ble utskrevet fra sykehus like før jul.

- Kongen har ikke følt seg helt bra de siste dagene og han har hatt feber. Han ble derfor undersøkt av lege og det ble påvist urinveisinfeksjon, sier Slottets informasjonssjef Wenche Rasch til Dagbladet.no.

Legene opplyser at Kongen er i fin form til tross for infeksjonen. Infeksjonen behandles med antibiotika.

Undersøkes nøye

Det er ikke uvanlig at pasienter som har gjennomgått operasjon i urinveiene, får slike infeksjoner.

Legene tar prøver av kongen og han må regne med å bli værende på Rikshospitalet noen dager ut i neste uke, opplyser Rasch.

Rekonvalsens

Det var 8. desember i fjor at kong Harald ble operert for kreft i urinblæren. Operasjonen ble betegnet som velykket og kreften hadde ikke spredt seg, meldte legene etter inngrepet.

Kongen er sykemeldt for tiden og legene har antydet at han må holde seg i ro og ikke arbeide i to til tre måneder etter operasjonen. I mellomtiden fungerer Haakon som kronprinsregent.

UTSKREVET:</B> Kong Harald ble utskrevet fra Rikshospitalet 19. desember i fjor, etter at han ble operert for blærekreft. Da han forlot sykehuset takket han lege Trygve Talseth som behandlet kong Harald.