- Kongen er ingen snobb

- Det er trist å se at kong Harald blir utsatt for et bakholdsangrep. Jeg oppfordrer alle som ønsker ham som konge etter fylte 67 år, om å sende ham et postkort til jul. Det sier Norges ukronede konge - verdensborger Thor Heyerdahl (84) - til Dagbladet. - Kongen er ingen snobb, slår han fast. Og gir sin støtte til kong Harald i et åpent brev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SEND JULEKORT: Århundrets nordmann Thor Heyerdahl reagerer kraftig på debatten rundt kongen, og oppfordrer folk til å støtte ham.

- Jeg har kjent kong Harald siden han var gutt og nærmest sittet på sengekanten hans. Jeg kan garantere med hundre prosents sikkerhet at han ikke er en snobb. Jeg tror ikke at han liker å pryde seg med de rike - men det er mulig at de liker å pryde seg med ham!

Thor Heyerdahl tar bladet fra munnen. Han reagerer kraftig mot kritikken kongen har blitt utsatt for i pressen den siste tida. Heyerdahl nøler ikke med å kalle det et bakholdsangrep.

- Vi nordmenn kan glede oss over å ha pressefrihet og et demokratisk styre i Norge. Men alt godt kan misbrukes. Kritikken mot kongen går på en uskyldig person som ikke kan forsvare seg i avisa, sier Heyerdahl.

Julekort

- Alle som vil ha kong Harald som konge etter at han fyller 67 år, bør sende ham et postkort til jul. Han fortjener det, sier Thor Heyerdahl fra sin bolig på Tenerife til Dagbladet.

- Jeg har kjent kong Harald siden han var gutt. Jeg har aldri sett noe grunnlag for at han kan utsettes for offentlig kritikk, sier Heyerdahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer