Kongen er utskrevet

Kong Harald er skrevet ut fra sykehuset og drar rett til julefeiring på Holmenkollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som så mange andre starter Kong Harald juleferien i dag. Kongen ble skrevet ut fra Rikshospitalet i dag 10.45.

Det melder Slottet på sin nettside.

Nå drar kong Harald rett til Kongsseteren, der familien som vanlig feirer jul.

Legene på Rikshospitalet opplyser at Kongen er i god form og fin bedring. Patologenes endelige undersøkelse viser ingen tegn til gjenværende svulstvev eller spredning av svulsten. Kongen ansees å være helbredet.

Slottet vil ikke opplyse noe mer om kong Haralds tilstand nå, men bekrefter at han vil bli sykmeldt i lang tid framover:

- Kongen er sykmeldt lenge, sier informasjonsdirektør Wenche Rasch til Dagbladet.no.

Kronprins Haakon fortsetter dermed som regent i flere måneder framover. I dag holder Haakon Statsråd på Slottet med etterfølgende lunch for regjeringa.

13 dager på sykehuset

Kongen ble operert mandag 8. desember på Rikshospitalet for kreft i urinblæren. På forhånd ble det anslått at han ville bli værende på Rikshospitalet i 2-3 uker. Kongen ble innlagt 6. desember, og skrives nå ut etter 13 dager på sykehuset.

Operasjonsteamet var satt sammen av personell fra Radiumhospitalet og Rikshospitalet ble ledet av overlegene Trygve Talseth og Håkon Wæhre. Inngrepet gikk bra, og foreløp uten komplikasjoner, og kongen fikk ny urinblære.

Allerede dagen etter var Kong Harald oppe av senga to ganger, og onsdag 10. desember var tilstanden hans så bra at Slottet sluttet å sende ut sine daglige legebulletiner om tilstanden hans.

Må styre unna tung mat

Kong Haralds helse blir nå stadig bedre, og går julefeiringa av stabelen som planlagt. For kongens del blir menyen noe redusert.

Ifølge legene som behandler kongen må kongen være varsom med tung mat de første ukene etter operasjonen.

På den kongelige julemenyen står først risengrynsgrøt med mandel om formiddagen, og til middag serveres gjerne lutefisk og torsk, helstekt spegris og plumpudding. Det siste er en engelsk skikk fra dronning Mauds tid.

Kong Harald har offentlig innrømmet at han ikke bryr seg om den heilnorske lutefisken og helst forsyner seg av torsken. Det skulle passe bra med årets begrensninger i menyen.

<B>FORNØYDE LEGER: Det var to fornøyde overleger som møtte pressen etter operasjonen. Håkon Wæhre (t.v) og Trygve Talseth fortalte at den fem timer lange operasjonen foregikk uten komplikasjoner.
FEIRER MED FAMILIEN:</B> Bildet viser kongefamilien på julefeiring på Kongsseteren i 2001, mens Marius forsatt var «lille» og familieforøkelsene ikke var på gang.
DRAR PÅ KONGSSETEREN:</B> Her skal kong Harald feire jula med familien. Kongen skal styre unna tung mat, men kan antakelig nyte sin juletorsk, for det er det han liker å spise på julaften.
VED GODT MOT: Kong Harald og dronning Sonja kom til Rikshospitalet klokka 08 på morgenen 6. desember. Kongen ble innlagt og operert på mandagen.